ΤΟ ΤΡΙΤΟ, ΑΦΑΝΕΣ, ΗΜΙΧΡΟΝΟ.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μάλλον υπάρχει και τρίτο ημίχρονο στα ελληνοτουρκικά και δεν το γνωρίζουμε. Αν κρίνω, μάλιστα, απο τη σιγή της κυβέρνησης στο επεισόδιο με τη φρεγάτα, δεν αποκλείεται να έχουμε γεγονότα τα οποία δεν έχουν ανακοινωθεί.
Την περίπτωση να κοπούν τα καλώδια του Ουρούτς Ρέις απο υποβρύχιο, όπως αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα ότι συνέβη, την είχα γράψει (μετά απο ενημέρωση απο ναυταίους, φυσικά) απο την αρχή της κρίσης.
Αν συνέβη, οι Τουρκοι πήραν το μάθημά τους, η Ελλάδα προφανώς θα το αρνείται αλλά όσοι είναι να το ξέρουν το γνωρίζουν καλά.
Χρειάζονται επιτυχίες για να ανέβει το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων αν και η αγανάκτηση έχει συσσωρευθεί και είναι έτοιμοι για όλα.
Αν και στάθηκα γενικώς κριτικά απέναντι στην κυβέρνηση στα τελευταία γεγονότα, υπάρχουν αρκετά θετικά απο την έξοδο του στόλου.
Οι Τούρκοι πήραν μια εικόνα της δυνατότητας αποτροπής που έχει η Ελλάδα παρά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις απο την πολύχρονη εξοπλιστική εγκατάλειψή τους.
Η σύγκρουση των φρεγατών είναι ένα ενδιαφέρον περιστατικό. Μπορεί να υπήρξαμε τυχεροί αλλά και οι χειρισμοί του κυβερνήτη είχαν σημασία.
Ο εντοπισμός των υποβρυχίων τους, επίσης τους έστειλε μήνυμα πως δεν μπορούν να κρυφτούν στο Αιγαίο.
Και, όπως μου λέει φίλος κωνσταντινουπολίτης που παρακολουθεί τουρκικά κανάλια, στις εκπομπές τους βγαίνουν στρατηγοί και λένε να μην υποτιμούμε την Ελλάδα σε έναν πόλεμο μπορεί να χάσουμε (οι τούρκοι να χάσουν).

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάποιες σχετικές παραπομπές.

    α) Το ρωσικό δημοσίευμα για το υποβρύχιο.
    https://rua.gr/news/gospol/37160-kak-grecheskaya-submarina-isportila-oborudovanie-oruc-reis.html
    (συνίσταται να διαβαστεί με Google Chrome, για αυτόματη μετάφραση στα αγγλικά)

    β) Αναφορά σε Τούρκο απόστρατο αξιωματικό της αεροπορίας, που επισημαίνει τον κίνδυνο της ΠΑ.
    https://twitter.com/NikosMichailid4/status/1295367560830111745

    Και μια επισήμανση, σχετική με το ενδεχόμενο ελληνικό υποβρύχιο να κατέστρεψε τον ερευνητικό εξοπλισμό του Oruc Reis.

    Δεν θεωρώ ότι η Τουρκία ενδιαφέρεται πρωταρχικώς για συλλογή επιστημονικών στοιχείων ή για υποθαλάσσια έρευνα. Απλώς το ερευνητικό σκάφος είναι το μέσον για να διακηρύξει την άποψή της ότι έχει δικαιοδοσία επί των περιοχών αυτών. Οι έρευνες είναι απλώς το πρόσχημα, επομένως και με πλήρη τεχνική αδυναμία εξαγωγής επιστημονικών αποτελεσμάτων, η βασική της επιδίωξη για διεκδίκηση της περιοχής εξυπηρετείται.

  2. Είναι όπως τα γράφετε κ.Καραγιαννίδη .Οι Τούρκοι βγήκαν για να ”φτύσουν”-καπαρώσουν το μέρος και στο εξής να το διεκδικούν ,ποντάροντας -το γράψαμε και άλλου-ότι θα βρεθούν στην Ελλάδα πολιτικοί που δεν αντέχουν την καθυστέρηση για την επίλυση εθνικών προβλημάτων-το τι παρέλαβαν από τους προγόνους ελάχιστα τους ενδιαφέρει- και δίνουν όποιες-όποιες λύσεις και καμαρώνουν κιόλας.
    Αυτό δεν συνέβη με την Συμφωνία των Πρεσπών και ενωρίτερα με την Ενδιάμεση ,που ήταν προάγγελός της;;;.
    Οι Σλάβοι διεκδικούσαν αυτό που πήραν από το 1991 και το πήραν-καλύτερα το δώσαμε- με υπογραφή και ”εν χορδαίς και οργάνοις”το 2018 στις Πρέσπες.
    Όταν ως Τούρκος άκουγαν προ των εκλογών του 2019 από δυο συνεχόμενους υπουργούς Εξωτερικών ( κ.κ. Κοτζιά και Κατρούγκαλο) της κυβερνήσεως του κ.Τσίπρα ότι δεν είμαστε μοναχοφάηδες στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών να μη ελπίζουν ότι θα θα πάρουν κάποτε αυτό που τώρα ”μαρκάρουν”;;;.
    Στην Κύπρο περίμεναν από το 1964 μέχρι το 1974.
    Πολλοί από εμάς όμως μεμφόμεθα αυτούς που δεν δίνουν και πολεμούν αν χρειασθεί και για την σπιθαμή της επικρατείας μας ,γιαυτό και δεν μνημονεύουμε ούτε τον Μεταξά το 1940 ,ούτε τους νικητές στην κομμουνιστική ανταρσία και ούτε το Βουκουρέστι του 2008 ,που ”εδιωξε” από το κτίριο του ΝΑΤΟ τους επήλυδες των Σκοπίων για δέκα χρόνια ,στερώντας έτσι και την νέα γενηά ,για μίμηση,από παραδείγματα αυτοθυσίας για την Πατρίδα και το Έθνος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα