Το σχέδιο του Ερντογάν για εξισλαμισμό της κατεχόμενης Κύπρου: Στέλνουν παιδιά στην Τουρκία, μελετούν το Κοράνι και διδάσκονται το Ισλάμ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, Stuttgarter Zeitung, (κείμενο Gerd Höhler) αναφέρεται στην προσπάθεια του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν (Erdogan) να εξισλαμίσει τη νέα γενιά των Τουρκοκυπρίων.

Οι σχολικές κατασκηνώσεις έχουν ενταχθεί και αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου του Τούρκου Προέδρου για τον εξισλαμισμό της κατεχόμενης Κύπρου.

Βόλεϊ, ιππασία, θέατρο και χειροτεχνία φαινόταν να περιλαμβάνει το πρόγραμμα καλοκαιρινής κατασκήνωσης που οργανώνεται από το τουρκικό Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού σε συνεργασία με την παράνομη “Τουρκοκυπριακή Εκπαιδευτική Αρχή” και στο πλαίσιο του ταξίδεψαν στην Τουρκία 46 μαθήτριες από τα κατεχόμενα της Κύπρου.

Το πρόγραμμα απευθυνόταν κυρίως σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα τουρκοκυπριακής καταγωγής που δεν μπορούν να προσφέρουν διακοπές στα παιδιά τους με ίδιους πόρους.

Αλλά μετά την πρώτη μέρα ξεκίνησαν τα κλάματα και πολλές μαθήτριες τηλεφώνησαν στο σπίτι κλαίγοντας και ζητώντας να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό, αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα «Cyprus Mail».

Αντί για τις αθλητικές δραστηριότητες αναψυχής που υποσχόταν το πρόγραμμα, υπήρχε διδασκαλία του Ισλάμ και μελέτη Κορανίου, προσευχές και άλλες θρησκευτικές τελετές.

Ανήσυχοι οι γονείς απευθύνθηκαν στον Devrim Barcin, (παράνομο) “βουλευτή” του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP) για βοήθεια.

«Οι οικογένειες καλούν για βοήθεια, ανησυχούν σοβαρά για τα παιδιά τους», έγραψε ο Barcin στα κοινωνικά δίκτυα επισημαίνοντας ότι «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας εξαπατήσει και να στείλει τα παιδιά μας σε στρατόπεδα θρησκευτικής εκπαίδευσης».

Εν συνεχεία το δημοσίευμα κάνει μία σύντομη αναδρομή στην τουρκική εισβολή του Αττίλα και τον εποικισμό του κατεχόμενου βορείου τμήματος του νησιού με περισσότερους από 100.000 Τούρκους που μεταφέρθηκαν από την τουρκική ενδοχώρα και εγκαταστάθηκαν στα σπίτια και τη γη των Ελληνοκυπρίων.

Οικονομικά και πολιτικά, η κατεχόμενη Κύπρος εξαρτάται πλήρως από την Τουρκία.

Με τον ερχομό των Τούρκων εποίκων, που σήμερα αποτελούν περίπου το ήμισυ του πληθυσμού της κατεχόμενης Κύπρου, δεν άλλαξαν μόνο τα δημογραφικά στοιχεία. Ο θρησκευτικός προσανατολισμός άρχισε επίσης να αλλάζει.

Οι Τουρκοκύπριοι είναι κατά 99% μουσουλμάνοι. Αλλά παραδοσιακά είχαν υιοθετήσει ένα φιλελεύθερο, και κοσμοπολίτικο Ισλάμ  και η θρησκεία δεν έπαιζε σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή. Η εκπαίδευση στην κατεχόμενη Κύπρο ήταν επίσης κοσμική.

Αυτό άλλαξε επί Erdogan, ο οποίος κυβερνά την Τουρκία για 20 χρόνια και οι προσπάθειές του να εξισλαμίσει το κράτος και την κοινωνία στην Τουρκία γίνονται αισθητές και στην κατεχόμενη Κύπρο.

Η Τουρκοκύπρια δημοσιογράφος Pinar Barut δήλωσε στην Cyprus Mail ότι τέτοιες κατασκηνώσεις χρησιμοποιούνται για να «κατηχήσουν τα παιδιά».

Στόχος είναι, όπως και στην Τουρκία έτσι και στη βόρεια Κύπρο, «να ανατραφεί μια γενιά συντηρητική, υπάκουη, εθνικιστική και κλειστή στον κόσμο». Διότι  μόνο με μια τέτοια «ελεγχόμενη κοινωνία» θα είχαν μέλλον πολιτικά συστήματα όπως το καθεστώς του Erdogan.

ΠΗΓΗ: Stuttgarter Zeitung, Gerd Höhler – Türkei und Nordzypern Zur Gehirnwäsche in die Türkei

Το σχέδιο του Ερντογάν για εξισλαμισμό της κατεχόμενης Κύπρου: Στέλνουν παιδιά στην Τουρκία, μελετούν το Κοράνι και διδάσκονται το Ισλάμ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα