Το σχέδιο προϋπολογισμού Άμυνας των ΗΠΑ προτείνει κυρώσεις στην Τουρκία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Χαρακτηριστικά, στο νομοσχέδιο αναφέρεται το εξής:

«Το αργότερο 30 ημέρες μετά την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, ο Πρόεδρος πρέπει να επιβάλει πέντε ή περισσότερες κυρώσεις,».
Οι κυρώσεις πρέπει να στρέφονται εναντίον Τούρκων αξιωματούχων που εμπλέκονται στην αγορά των S-400.

Προβλέπεται, επίσης, να ανακοινωθεί ότι η αγορά ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας από την Άγκυρα είναι μια «ουσιώδης συναλλαγή» που συνεπάγεται κυρώσεις όπως ορίζονται στον Νόμο περί Κυρώσεων των ΗΠΑ (CAATSA).

Η Τουρκία ευελπιστεί σε επίλυση του ζητήματος με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε την Πέμπτη (03/12), κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε πολιτικό forum, πως η χώρα του ευελπιστεί να λυθεί το εν λόγω ζήτημα με τη νέα διοίκηση των ΗΠΑ.

Ο Τσαβούσογλου είπε:

¨Κατά την προηγούμενη διοίκηση των ΗΠΑ, είχαμε ένα πρόβλημα με τους S-400. Οι Πρόεδροι Ερντογάν και Τραμπ είχαν έναν καλό διάλογο και είχαν μια ειλικρινή σχέση, συζητώντας όλα τα προβλήματα. Δυστυχώς, το πρόβλημα παρέμεινε. Προσφέραμε στις ΗΠΑ τη δυνατότητα σχηματισμού μιας ομάδας εργασίας για τους S-400 υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, το ΝΑΤΟ υποστήριξε αυτήν την ιδέα για να αμβλύνει την ανησυχία και τη θέση μας σχετικά με τους S-400, αλλά αυτοί (οι Αμερικανοί) απέρριψαν αυτήν την πρόταση…Το μόνο που χρειαζόμαστε από την τρέχουσα ή τη μελλοντική διοίκηση είναι να λάβουμε μέρος στην επίλυση του ζητήματος μέσω διαλόγου αντί για τη γλώσσα των απειλών και των κυρώσεων¨.

Το σχέδιο προϋπολογισμού Άμυνας των ΗΠΑ προτείνει κυρώσεις στην Τουρκία

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα