Έχει καταντήσει κουραστικό να ακούμε το Στέητ Ντιπάρτμεντ να μας καλεί «να τα βρούμε» με την Τουρκία…Η στάση απόλυτης «ουδετερότητας» που τηρεί η Ουάσινγκτον ,είναι υποστήριξη στην Τουρκία και όλα τ ΄ άλλα είναι «να ΄ χαμε να λέγαμε». Ο Μπάϊντεν μπορεί να μην έχει τη «φιλική σχέση» που είχε ο Τραμπ με τον Ερντογάν, αλλά αποδεικνύεται ότι ακολουθεί αν όχι περισσότερο πάντως εξίσου φιλοτουρκική πολιτική.

Όλα αυτά δεν ακυρώνονται από τις συνεκπαιδεύσεις που ανακοινώνει κάθε λίγο και λιγάκι το ΓΕΕΘΑ με Αμερικανούς. Καλές είναι , χρήσιμες είναι αλλά δεν αλλάζουν την ουσία.

Την Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Μαΐου 2022 και στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, διεξήχθη συνεκπαίδευση Μαχητικών Αεροσκαφών της ΠΑ με το Αεροπλανοφόρο USS HARRY S. TRUMAN των ΗΠΑ και το Αεροπλανοφόρο Αμφιβίων Επιχειρήσεων SPS JUAN CARLOS I της Ισπανίας στην περιοχή του Ιονίου Πελάγους.

Ειδικότερα, στις συνεκπαιδεύσεις συμμετείχαν από την Ελλάδα 4  F-16, από το USS HARRY S. TRUMAN 4 F-18 και 2 AV-8B Harrier από το SPS JUAN CARLOS Ι, σε αντικείμενα εναέριας μάχης και αναχαίτισης Αεροσκαφών Δίωξης -Βομβαρδισμού.

Η διεξαγωγή της εν λόγω συνεκπαίδευσης αποσκοπεί στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διασυμμαχικό πλαίσιο.

https://www.militaire.gr/to-steit-ntipartment-stathera-mas-kalei-na-ta-vroyme-me-toys-toyrkoys-alla-apo-synekpaideyseis-skizoyme/