Το «Ράλλυ Ακρόπολις» και ο Γολγοθάς των Αθηναίων: Όταν η μεγαλομανία της κυβέρνησης και του Δήμου της Αθήνας προκαλεί χαρά στους ολίγους και αβάσταχτη ταλαιπωρία στους πολλούς!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Κατά τη χθεσινή ημέρα το europost.gr κατακλύστηκε από μηνύματα διαμαρτυρίας χιλιάδων αγανακτισμένων πολιτών, που βγάζουν καθημερινά το ψωμί τους μετακινούμενοι από και προς το Κέντρο της Αθήνας! Αιτία ήταν ο Γολγοθάς, που ζούσαν μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, μην μπορώντας να κάνουν τις απαραίτητες μετακινήσεις τους, σε μία πρωτεύουσα που είχε απονεκρωθεί για να παραδοθούν όλοι οι κεντρικοί δρόμοι της στην φετινή διοργάνωση του «Ράλλυ Ακρόπολις». Μιλάμε για αληθινό Γολγοθά, με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποκλεισμένα από το Κέντρο, μαζί με τα αυτοκίνητα και τα ταξί και το κόσμο της εργασίας να αγωνιά αν και κατά πόσον θα κατορθώσει να φτάσει στη δουλειά του, για να μη χάσει το μεροκάματο και για να μην κινδυνέψει με απόλυση!

Θα μας αντιτείνει κανείς ότι η επανεκκίνηση της διοργάνωσης του Ράλλυ από την Αθήνα, μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια, ενισχύει την τουριστική προβολή της πρωτεύουσας. Γι’ αυτό καμία αντίρρηση. Απολύτως θετική η επανέναρξη της λειτουργίας του θεσμού, υπό μίαν προϋπόθεση βεβαίως, η οποία ίσχυε όλα τα προηγούμενα χρόνια: Η εκκίνηση του «Ράλλυ Ακρόπολις γινόταν από ένα εμβληματικό μέρος της πρωτεύουσας κοντά στις κλασικές της αρχαιότητες, δεσμεύοντας έναν ή δύο δρόμους και χωρίς να προκαλεί την απονέκρωση κάθε δραστηριότητας στην πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους.

Αυτή τη φορά, όμως, ο συγκεκριμένος θεσμός πλέχτηκε στα δίχτυα της μεγαλομανίας της κυβέρνησης και του Δήμου της Αθήνας, οι οποίοι επέλεξαν να παραδώσουν όλο το Κέντρο της πρωτεύουσας στο «Ράλλυ Ακρόπολις» παραβλέποντας και περιφρονώντας την άγρια ταλαιπωρία όλων των εργαζομένων και των παραγωγικών ανθρώπων, που μετακινούνται από και προς το Κέντρο της Αθήνας για να βγάλουν το μεροκάματό τους και φροντίζοντας να μοιράσουν χαρά μόνον στους ολίγους, που είχαν την άνεση να μην πάνε στην δουλειά τους και να απολαύσουν τα δρώμενα, με ειδικές προσκλήσεις, μάλιστα, που εστάλησαν από το αρμόδιο Υπουργείο.

Πλήρης αδιαφορία για τον κόσμο της εργασίας

Για «ευχάριστη ταλαιπωρία» μίλησε Υπουργός της κυβέρνησης, προκαλώντας τεράστια αγανάκτηση στους πολίτες, που αισθάνθηκαν πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για το μεροκάματό τους και για το αν η καθημερινότητά τους γίνεται από μέρα σε μέρα ακόμη πιο δύσκολη!

Βεβαίως, το σύμπτωμα αυτό μεγαλομανίας, αποκοπής από την πραγματικότητα και περιφρόνησης προς τους πολίτες, δεν είναι το μοναδικό: Στην ίδια λογική εντάσσονται και το τερατούργημα του ποδηλατόδρομου της Πανεπιστημίου, η προέκταση της Πλατείας Συντάγματος, που κάνει ασφυκτική την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην περιοχή και άλλα πολλά που έγιναν ή και περισσότερα που πρόκειται να γίνουν.

Άραγε δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι πυροδοτούν περισσότερο την λαϊκή οργή, που κάποια στιγμή θα ξεσπάσει;

https://europost.gr/to-rally-akropolis-o-golgothas-ton-athinaion-otan-megalomania-tis/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα