Το προφίλ των εμπρηστών: Τι δουλειά κάνουν, η ηλικία τους και τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά τους

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Συνήθως πρόκειται για άνδρες σε ποσοστό άνω του 90

Οι εμπρηστές έχουν μια ιδιάζουσα συμπεριφορά που παρουσιάζει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά στην Εύβοια που προκάλεσε τεράστια καταστροφή, ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Οpen» παρουσίασε το προφίλ των εμπρηστών γενικότερα, όπως καταγράφεται σε έρευνα της Διεύθυνσης Εγκλημάτων Εμπρησμού, του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού σώματος.

Είτε πρόκειται για πυρκαγιά από αμέλεια είτε από πρόθεση, οι εμπρηστές στο μεγαλύτερο ποσοστό τους που αγγίζει το 90% είναι άνδρες. Πανούργοι, αδιάφοροι για το κοινωνικό σύνολο είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους.

Οι εμπρηστές από πρόθεση είναι συνήθως ηλικίας από 19 έως 35 ετών, σε ποσοστό 36,54 % και μεταξύ 36 έως 60 ετών σε ποσοστό 38,46%.

Οι εμπρηστές από αμέλεια είναι συνήθως 36- 60 ετών σε ποσοστό 51, 66% ενώ οι μεγαλύτεροι των 60 χρόνων είναι σε ποσοστό 33,64%.

Είναι σπάνιο φαινόμενο, σύμφωνα με την έρευνα ο εμπρηστής να είναι γυναίκα. Ο εμπρηστής διαθέτει προσωπικότητα χαμαιλέοντα. Συνήθως είναι εγωκεντρικός, ικανός να επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τους γύρω του. Στις περισσότερες περιπτώσεις μένει κοντά στην αρχική εστία της πυρκαγιάς.

Όσον αφορά το επάγγελμα των εμπρηστών, τα στατιστικά δείχνουν πως οι περισσότεροι είναι εργάτες, σε ποσοστό που ξεπερνά το 30%.  Σε ποσοστό 18,3% συνταξιούχοι ενώ σε ποσοστό 17,6% εργάζονται ως αγρότες ή ως κτηνοτρόφοι.

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/5272965/to-profil-ton-empriston-ti-doyleia-kanoyn-i-ilikia-toys-kai-ta-psychologika-charaktiristika-toys

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πυρομανείς διεπιστωσε η ερευνα της Δνσης Εγκληματων Εμπρησμου του Πυροσβεστικου Σωματος, -εφοσον φυσικα εξετασθηκαν οι συλληφθεντες εμπρηστες απο ψυχιατρους- , οπως επισης και ποσοι απο τους συλληφθεντες και κατηγορηθεντες καταδικασθηκαν για εμπρησμο εκ προθεσεως , σε ποιες ποινες και ποσοι εκτιουν τις ποινες τους, γιατι αλλοιως η ερευνα ειναι ελλιπεστατη;;;.
    Μηπως οι εμπρηστες επρεπε να αναζητουνται και αναμεσα στα ”καλοπαιδα” , που καινε εννεα (9) μηνες την Αθηνα ,με κουκουλες και που τα καλοκαιρια ως φυσιολατρεις κανουν ελευθερο καμπιγκ με πασης φυσεως μεσα κινησεως ;;;.
    ”Διατασταυωνονται” για τετοιες συνεργασιες οι αρμοδιες Υπηρεσιες για την προληψη των πυρκαιων κυριως τους θερινους μηνες , εκτος αν δεν πιστευουν στο ”καλλιον το προλαμβανειν , παρα το θεραπευειν”;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα