Το πλήθος δεν ήρθε στο Γαλάτσι

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Κύρα Αδάμ

Σε τι ακριβώς αποσκοπούσε, για τον Α. Τσίπρα, για την κυβέρνηση, για το ΣΥΡΙΖΑ, η άνευ μεγέθους και πάθους συγκέντρωση για την «Προοδευτική Συμμαχία»;

Ο Α. Τσίπρας έχει ανάγκη να ενδυθεί το μανδύα του αριστερού, αλλά και σοσιαλδημοκράτη, φιλοευρωπαϊστή αλλά και  φιλοαμερικανού, αλλά ορκισμένου εχθρού της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Λίγο απ’ όλα δηλαδή

Η κυβέρνηση, δηλαδή το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να δει την αντιστροφή των κακών προεκλογικών εκτιμήσεων, υπενθυμίζοντας με κάθε τρόπο «τους αγώνες « εναντίον των Μνημονίων και της λιτότητας, , τις μεγάλες διπλωματικές «νίκες» παγκοσμίου εμβέλειας , όπως η Συμφωνία των Πρεσπών.

Α! και το προσφυγικό, που έσωσε την τιμή της Ευρώπης απέναντι στους ακροδεξιούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τέλος ψάχνει εναγωνίως να βρει τις «παλιές αγάπες» των ψηφοφόρων του 2015, που δεν ήταν κομματικοί , αλλά απλώς ψηφοφόροι, που πίστεψαν προς στιγμήν όλα τα ανατρεπτικά του ΣΥΡΙΖΑ, για να  απογοητευθούν , θυμώσουν και απομακρυνθούν στη συνέχεια.

Τι απ’ όλα αυτά εξυπηρέτησε η χθεσινή μέτρια συγκέντρωση στο Γαλάτσι; Την απόπειρα μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε. Προοδευτική Συμμαχία» ή κάτι παραπλήσιο.

Και τούτο γιατί όλοι γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του 2015 με το 35% είναι αδύνατον να επανέλθει, όσες προσπάθειες και αν κάνει ο αριστερός- σοσιαλδημοκράτης πλέον Α Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας στερεότυπα και κουραστικά τις «μεγάλες νίκες» της κυβέρνησης του.

Γιατί ακριβώς αυτές οι «νίκες» που επικαλείται τώρα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απερχόμενος πρωθυπουργός αποτελούν ακριβώς  τις ήττες, που δεν συγχωρούν οι περισσότεροι από τους παλιούς ψηφοφόρους του.

Η «μεγάλη νίκη» του τέλους των Μνημονίων δεν ήταν μόνον ήττα. Είναι και ένα μεγάλο ψέμα. Γιατί τα Μνημόνια τελείωσαν χρονολογικά αλλά όχι και οι επιπτώσεις  από το τρίτο, μακρύτερο και βαρύτερο εξ όλων , αυτό που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με δέσμευση δημόσιας περιουσίας για 100 χρόνια με αναγκαστικά υπέρογκα πλεονάσματα πολλών ετών , που προέρχονται μόνον από υπερφορολόγιση και όχι από ανάπτυξη, με απουσία επενδύσεων στη χώρα, με απώλεια των νέων κλπ .

Το μεγάλο ψέμα  «του τέλους των Μνημονίων» αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά μόλις τις προηγούμενες ημέρες, όταν για την αποδέσμευση της δόσης του 1δις από τους δανειστές, η χρεωμένη πρώτη κατοικία… οδεύει προς τους τραπεζίτες κι η μείωση του αφορολόγητου για το 2020 επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά.

Είναι νίκη και η Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά για «τους άλλους», που κατοχύρωσαν γλώσσα και ταυτότητα και μακεδονικά προϊόντα και αλλαγή της ιστορίας  και στο βάθος και μακεδονική μειονότητα σε ελληνικό έδαφος.

Είναι «νίκη για την Ευρώπη» το μεταναστευτικό. Αυτή είναι μισή αλήθεια. Η νίκη είναι όλων των υπολοίπων Ευρωπαίων που κατόρθωσαν να εγκλωβίσουν δια βίου τους πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα Και τεράστια  και επικίνδυνη ήττα για την Ελλάδα και τον κ Τσίπρα, ο οποίος στη Σύνοδο Κορυφής του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2015 και αφού είχε καταπιεί αμάσητη την Συμφωνία ΕΕ Τουρκίας για το μεταναστευτικό, στην οποία δεν συμμετείχε, αναγκάστηκε να υποκύψει στην κα Μέρκελ και να αποδεχθεί τον εγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών στο ελληνικό έδαφος, δίνοντας ανάσα στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Από τότε ο κ Τσίπρας έγινε το συμπαθές bell boy της κας Μέρκελ, του κ Μοσκοβισί, του Προέδρου Γιουνκερ…

Και ποιοι παρουσιάστηκαν στο κάλεσμα της πλατιάς «Προοδευτικής Συμμαχίας» του ΣΥΡΙΖΑ; Οι προβληματισμένοι και οι αμφισβητούντες κομματικοί συνοδοιπόροι ΣΥΡΙΖΑ.

Και ένα ετερόκλητο πλήθος ανθρώπων. Είναι αυτοί , που δεν ζύγιασαν προφανώς καλά τα πράγματα το 2014 και δεν ανέβηκαν στο τραίνο του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας σύξυλο το ΠΑΣΟΚ, όπως πολλοί άλλοι. Το κάνουν τώρα, λες και οι πολίτες τους αναζητούσαν στον ύπνο τους. Είναι και οι άλλοι , που είχαν κόμμα, κατ’ αποκοπην αριστερό, συνέπραξαν με «Σαμαροβενιζέλους» αποχώρησαν , διασπάστηκαν, πορεύθηκαν στο ΚΙΝΑΛ και την παραμονή της συγκέντρωσης στο Γαλάτσι, οι μισοί διέγραψαν τους άλλους μισούς για να πάνε στο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι και αυτοί που στήριξαν στη Βουλή «την κυβέρνηση των Πρεσπών» και τώρα περιμένουν τη μετάλλαξη σε βάθος χρόνου του ΣΥΡΙΖΑ.. σε Προοδευτικό χώρο για να χωρέσουν και αυτοί.
Δεν τους λες και πλήθος..

* Η Κύρα Αδάμ είναι πρώην διευθύντρια της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» και επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ στο pronews.gr.
pronews.gr 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ειναι ολα οσα γραφει η εξαιρετη κυρια Κυρά ΑΔΑΜ και επιπλεον το ανυστακτο αγχος του κ. Τσιπρα και της μικρης παρεας του ,μηπως και ”ξεπεσουν” στις προσεχεις εκλογες στα ποσοστα των εκλογων του Μαιου του 2012, πραγμα που δεν αποκλειεται ,γιατι επιβεβαιωνεται συχνα και στην προσωπικη ζωη αρκετων ανθρωπων η παροιμια ” διαβολομαζωματα , διαβολοσκορπισματα” , εκτος αν οι συνελληνες παραμενουν ”ζωντανα στο κοπαδι τους” .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα