Το μεσημέρι ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός: Οι πληροφορίες για όλα τα υπουργεία -Ονόματα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα / Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κύβος ερρίφθη και σήμερα το μεσημέρι θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός και το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τις οριστικές του αποφάσεις και ύστερα από 18 μήνες προχωρά στον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός κορμός θα παραμείνει ίδιος καθώς κρίνεται ότι ανταπεξήλθε με επιτυχία στις κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί, σε διαφορετικά επίπεδα. Τόσο στην κρίση στον Έβρο, τον περασμένο Φεβρουάριο, και την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις καθ’ όλη την χρονιά, όσο και στο μέτωπο του κορωνοϊού που προκάλεσε μια πρωτοφανή παγκόσμια κρίση δημόσιας υγείας, με πολλές οικονομικές και άλλες προεκτάσεις.

Εξοδος και μετακινήσεις πρωτοκλάσατων υπουργών

Ωστόσο, αναμένεται να υπάρξουν μετακινήσεις και πρωτοκλάσατων υπουργών και έξοδος ορισμένων από το κυβερνητικό σχήμα, ενώ υφυπουργοί που ανταποκρίθηκαν με επάρκεια στα καθήκοντα τους θα αναβαθμιστούν. Τρίτο χαρακτηριστικό του ανασχηματισμού θα είναι η είσοδος στο υπουργικό σχήμα, κυρίως σε θέσεις υφυπουργών, αρκετών μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

Οι τελικές πινελιές στο νέο υπουργικό σχήμα μπήκαν χθες το πρωί και ξεκίνησαν οι επαφές με υπουργούς και βουλευτές και οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωστής Χατζηδάκης θα μετακινηθεί από το υπουργείο Ενέργειας στο υπουργείο Εργασίας, ενώ ο Μάκης Βορίδης αναμένεται να αναβαθμιστεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο υπουργείο Εσωτερικών. Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός.
Εκτός κυβερνητικού σχήματος εκτιμάται ότι μένουν ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Γιάννης Βρούτσης και ο Χάρης Θεοχάρης.

Ανατροπές, καραμπόλες και αυτοί που παραμένουν
Αν δεν υπάρξουν ανατροπές από κάποια καραμπόλα της τελευταίας στιγμής, αμετακίνητοι στα υπουργεία τους, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραμείνουν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Αλλαγή κυβερνητικού εκπροσώπου
Την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου φέρεται να αναλαμβάνει ο Χρήστος Ταραντίλης με τον Στέλιο Πέτσα να εκτιμαται ότι θα μετακινηθεί σε θεσμικό υπουργείο. Στη θέση τους ως αναπληρωτές αναμένεται να παραμείνουν ο Θοδωρής Σκυλακάκης στο υπουργείο Οικονομικών, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο Εξωτερικών, ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με τον Γιώργο Κουμουτσάκο στο Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης αν μετακινηθεί θα γίνει μόνο για να αναλάβει κάποιο υπουργείο όπως το Ενέργειας, για το οποίο ακούγεται και το όνομα του Κώστα Σκρέκα.

Ποιοι αναμένεται να μπουν στην κυβέρνηση
Για το υπουργείο Τουρισμού ακούγεται το όνομα του Θοδωρή Ρουσόπουλου, ενώ οι περισσότερες αλλαγές αναμένονται σε επίπεδο υφυπουργών με την είσοδο αρκετών βουλευτών στο κυβερνητικό σχήμα. Εκτός του κ. Λιβανού και του κ. Ρουσόπουλου εκτιμάται ότι θα εισέλθουν ο Γιώργος Κατσαφάδος, ο Γιάννης Οικονόμου(πιθανότατα στο υπουργείο Παιδείας) και ο Γιώργος Στύλιος. Στις θέσεις που έχουν σήμερα αναμένεται να παραμείνουν ο Λευτέρης Αυγενάκης, η Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Πάνος Τσακλόγλου, ο Γιώργος Ζαβός, ο Χρίστος Δήμας, ο Λευτέρης Οικονόμου, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Όσον αφορά το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου, με εξαίρεση την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά κοντά του στις θέσεις που έχουν σήμερα τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο, ενώ το σχήμα αναμένεται να ενισχύσει ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος.

Πηγή: iefimerida.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα