ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΚΑΙΝΟ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΖΩΗ – ANIXNEUSEIS WEB TV ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΜΑΪΟΥ – 19.00 ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΚΑΙΝΟ Μαζί μας θα είναι ο Καθηγητής Βιομηχανικής Πολιτικής και πρώην Αντιπρύτανης του ΑΠΘ κος Νικόλαος Βαρσακέλης, ένας επιστήμονας, δάσκαλος και άνθρωπος με επιστημονικές, κοινωνικές και πολιτικές ανησυχίες. Θα συζητήσουμε για το μακρύ ταξίδι της ανθρωπότητας στην Ανθρωπόκαινο, τη γεωλογική εποχή που διανύουμε όπου ο άνθρωπος θεωρείται γεωλογικός παράγοντας με “υπογραφή”.
Αναμοχλεύοντας ιστορικές, φιλοσοφικές, κοινωνιολογικές, οικονομολογικές, πολιτικές και επιστημονικές πηγές θα επικεντρωθούμε στην εξέλιξη των ανθρώπινων κοινωνιών από την εμφάνισή τους μέχρι σήμερα και στον ρόλο της γνώσης στην εξέλιξη αυτή. Μπορεί να συνυπάρξει η ιδέα της αειφορικής ανάπτυξης με την αντίληψη που έχουμε σήμερα για την παγκοσμιοποίηση και τη διαβίωσή μας στον Πλανήτη;
Η γνώση των φαινομένων και των μηχανισμών της ζωής και του περιβάλλοντός της σήμερα μπορεί να επηρεάσει τα κρατούντα οικονομικοπολιτικά συστήματα; Πώς θα διαμορφωθεί η ανθρωπότητα στα χρόνια που έρχονται; Θα είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα συζητηθούν την ερχόμενη Δευτέρα 10 Μαϊου στο Ταξίδι μας στη Ζωή. Μπορείτε να στείλετε τυχόν ερωτήσεις είτε στο messenger, ή να τις καταθέσετε κατά τη διάρκεια της εκπομπής για να συμπεριληφθούν στη συζήτηση μας.

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΛΙΓΟΤΕΡΩΝ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα