Το κόμμα του Ερντογάν θα κλείσει και κάποιοι θα πάνε φυλακή, λέει επιφανής Τούρκος βουλευτής: Είναι εγκληματική οργάνωση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο βουλευτής του Τουρκικού Εργατικού Κόμματος (TIP) Ahmet Şık προειδοποίησε ότι μετά τις εκλογές το κόμμα του Ερντογάν και του ακροδεξιού συμμάχου του Μπαχτσελί θα κλείσουν επειδή έχουν γίνει “εγκληματικά κέντρα”.

Ο Şık, μιλώντας στο ειδησεογραφικό κανάλι Medyascope, είπε ότι το κυβερνόν Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν “θα κλείσει” και ορισμένα από τα μέλη του θα διωχθούν μετά τις εκλογές του επόμενου έτους, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Duvar.

“Δεν θα αφήσουμε την αντιπολίτευση στο ΑΚΡ ή στο MHP. Θα γίνει χάος… Όλοι θα δικαστούν επειδή είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης”, είπε. “Ας μείνουν οι καθαροί στο κοινοβούλιο. Αλλά το ΑΚΡ θα κλείσει!”

  • “Το AKP θα κλείσει επειδή είναι μια εγκληματική οργάνωση. Θα πουν ότι είναι μια εγκληματική οργάνωση μεταμφιεσμένη σε πολιτικό κόμμα.”

Ο Şık, ερευνητής δημοσιογράφος, συνελήφθη το 2011-12 επειδή έγραψε ένα βιβλίο για το λαθραίο ισλαμικό κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν. Από την αθώωσή του το 2016 και μετά, έχει τεθεί υπό κράτηση σε δύο περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων των tweets που αναρτά και τα οποία χαρακτηρίστηκαν τρομοκρατική προπαγάνδα.

Το 2018, ο Şık κέρδισε μια έδρα στο κοινοβούλιο για το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (HDP). Το 2020, παραιτήθηκε επικαλούμενος πολιτικές διαφορές και παρέμεινε ως ανεξάρτητος βουλευτής για ένα χρόνο πριν ενταχθεί στο TIP.

File photo: Το 2018, ο Şık κέρδισε μια έδρα στο κοινοβούλιο για το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (HDP). Το 2020, παραιτήθηκε επικαλούμενος πολιτικές διαφορές και παρέμεινε ως ανεξάρτητος βουλευτής για ένα χρόνο πριν ενταχθεί στο TIP. Screenshot via YouTube

Με πληροφορίες από Ahval

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα