Το κοινοβούλιο της Λιβύης ανακοίνωσε την υποστήριξή του στη συμφωνία για την ΑΟΖ μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας και ζήτησε από τη Λιβύη να προσχωρήσει σε αυτήν.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

9.06.2020

Σύμφωνα με ανάρτηση στο  Twitter της εφημερίδας της Λιβύης, Al-Marsad, η Εθνική Επιτροπή Άμυνας και Ασφάλειας της Λιβύης επιβεβαίωσε την υποστήριξή της στην συμφωνία που υπεγράφη σήμερα, 9.06.2020, μεταξύ της Ιταλίας και της Ελλάδας για τη χάραξη των  θαλασσίων ζωνών.
Η Επιτροπή ζήτησε να χρησιμοποιηθεί η συμφωνία ως “ένα δίκαιο- πλαίσιο” για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ των χωρών της περιοχής της Μεσογείου. Η θέση της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης εντάσσεται στο πλαίσιο της παραβίασης από την Τουρκία της κυριαρχίας όλων των χωρών και των θαλάσσιων κυριαρχικών τους δικαιωμάτων στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία υπέγραψε ένα μνημόνιο συνεργασίας σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο και ένα άλλο μνημόνιο για την ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία, με την κυβέρνηση συμφιλίωσης της Λιβύης, Fayez al-Sarraj, το Νοέμβριο του 2019.

Οι δυνάμεις της Λιβύης και οι γειτονικές χώρες θεώρησαν ότι η κίνηση αυτή παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και το εμπάργκο όπλων που επέβαλαν τα Ηνωμένα Έθνη στη Λιβύη και υπονομεύει την περιφερειακή σταθερότητα.

https://almarsad.co/2020/06/09/ل.جنة-الدفاع-النيابية-نرجب-بالاتفاقية/

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΗΣ

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα