Το Ισραήλ δίνει στη Σαουδική Αραβία ό,τι ποθεί περισσότερο ο Ερντογάν: Πρόσβαση στην Ιερουσαλήμ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

File photo: Ο Θόλος ή Τρούλος του Βράχου, μουσουλμανικό ιερό το οποίο βρίσκεται στο όρος του Ναού, στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Photo EPA via APE-MPE

Το Ισραήλ συμφώνησε να επιτρέψει στην Σαουδική Αραβία να λειτουργήσει φιλανθρωπικές οργανώσεις και να αναπτύξει δράση ως προς τη συντήρηση των μουσουλμανικών μνημείων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ σε μια προσπάθεια να καμφθεί η επιρροή της Τουρκίας στην πόλη.

Η ενέργεια αυτή έρχεται σε συνέχεια της μυστικής συνάντησης μεταξύ των ηγετών των δυο χωρών, γράφει η ισραηλινή εφημερίδα Israel Hayom.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου και ο Πρίγκηπας Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν συναντήθηκαν την περασμένη Δευτέρα, και οι δυο ηγέτες λέγεται ότι συζήτησαν τις ανησυχίες της Σαουδικής Αραβίας όσον αφορά την Τουρκία και διάφορες τουρκικές φιλανθρωπικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται πέριξ του Ορους του Ναού στην Ιερουσαλήμ, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα.

Η Τουρκία έχει επενδύσει τεράστια ποσά στην Παλαιστινιακή Αρχή, με την Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού (TİKA) να έχει ολοκληρώσει περισσότερα από 600 πρότζεκτ στην Παλαιστίνη από το 2005 μέχρι σήμερα.

Μια άλλη τουρκική πρωτοβουλία με την επωνυμία “Η Κληρονομιά ΄μας” έχει στόχο να διατηρήσει την Οθωμανική Κληρονομιά στην Ιερουσαλήμ και να αποκαταστήσει τζαμιά, σπίτια, συντριβάνια και πηγές, αγορές κλπ.

Το Ισραήλ επίσης θα υποστηρίξει τον διορισμό Σαουδαράβων απεσταλμένων στην επιτροπή που επιβλέπει το Ορος του Ναού, καταλήγει η εφημερίδα.

Με πληροφορίες από Ahval

Το Ισραήλ δίνει στη Σαουδική Αραβία ό,τι ποθεί περισσότερο ο Ερντογάν: Πρόσβαση στην Ιερουσαλήμ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα