«Το Ιράν έχει 60 ταξιαρχίες στη Συρία, έναν στρατό όπως η Χεζμπόλα»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Πριν από την τελευταία επίθεση στην επικράτεια της Συρίας, που αποδόθηκε στο Ισραήλ ενώ δημοσιεύματα ανέφεραν τη συνδρομή των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σε αυτήν, ένας σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν είπε ότι έχουν σχηματιστεί στη Συρία δεκάδες ταξιαρχίες με χιλιάδες μαχητές υπό τη διοίκηση των Φρουρών της Επανάστασης, μια δύναμη παρόμοια με τη Χεζμπόλα η οποία προσπαθεί να οπλιστεί με τον ίδιο τρόπο, γράφει ισραηλινό δημοσίευμα.

Το Ισραήλ, ωστόσο, δεν είναι έτοιμο να το αποδεχτεί αυτό, και αυτή είναι η εξήγηση για τις πολλές επιθέσεις εναντίον ιρανικών στόχων στη Συρία.

Στη Συρία, σχηματίστηκαν τουλάχιστον 60 ταξιαρχίες με περίπου 70.000 μαχητές υπό τη διοίκηση των Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης.

Ανώτερος στρατιωτικός σύμβουλος του Ανώτατου Αρχηγού Χαμενεΐ αναφέρθηκε πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου στην παρουσία του Ιράν στη Συρία.

Ο ανώτερος Ιρανός σύμβουλος στρατηγός Γιαζούα Ραχίμ Σαφουί  είπε ότι πριν δολοφονηθεί, ο Κασέμ Σουλεϊμανί ολοκλήρωσε την ίδρυση των μαχητικών ταξιαρχιών στη Συρία και αρκετές δεκάδες ακόμη στο Ιράκ.

Ο Σαφουί σημείωσε ότι εκτός από την πρόσληψη ντόπιων στις ίδιες ταξιαρχίες, οι Ιρανοί προσέλαβαν επίσης πολλές εθνικότητες, μεταξύ των οποίων Αφγανοί και άλλοι.

Μετά το σχηματισμό αυτού του στρατού, οι Ιρανοί μπόρεσαν να απομακρύνουν το μεγαλύτερο μέρος των στρατιωτών τους που είχαν πολεμήσει στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας και άφησαν εκεί μόνο συμβούλους και διοικητές που λειτουργούν τις ίδιες ταξιαρχίες, παράλληλα με έναν περιορισμένο αριθμό ειδικών δυνάμεων.

Η ίδια μεγάλη δύναμη πληρεξούσιου (=που πολεμά μέσω των απεσταλμένων της ) που ίδρυσαν εκεί οι Ιρανοί, έχει γίνει μια σημαντική απειλή για το Ισραήλ και αυτή που κάνει τους εξοπλισμούς να κινούνται, να δημιουργούν περισσότερες οργανώσεις και φυσικά λαθρεμπόρια όπλων, που το Ισραήλ δεν θέλει να δει στη Συρία ή τον Λίβανο.

Τουλάχιστον όσον αφορά το αριθμητικό ανθρώπινο δυναμικό, σημαίνει ότι οι Ιρανοί στη Συρία έχουν μια οργάνωση παρόμοια σε μέγεθος με την Χεζμπόλα.

Φαίνεται ότι τώρα εργάζονται για να την οπλίσουν με παρόμοιο τρόπο με τον στρατό που ίδρυσαν στο Λίβανο υπό τον Νασράλα και ότι το Ισραήλ δεν είναι διατεθειμένο να το αποδεχθεί.

Εάν αποδεχθούμε τις δηλώσεις του ανώτερου Ιρανού αξιωματούχου, τότε αυτό εξηγεί το μεγάλο αριθμό επιθέσεων που αποδίδονται στο Ισραήλ. Οι Ιρανοί, σε αντίθεση με τις πρώτες εκτιμήσεις στο Ισραήλ, δεν μείωσαν ούτε εγκατέλειψαν το σχέδιο τους για τη Συρία, γράφει το ισραηλινό δημοσίευμα.

Mako

https://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα