Το δώρο της οικογένειας Λεμπιδάκη στην ΕΛ.ΑΣ. για την απελευθέρωση του επιχειρηματία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Φωτογραφία: IntimeNews
Φωτογραφία: IntimeNews

Με έμπρακτο τρόπο αποφάσισε να ευχαριστήσει την ΕΛ.ΑΣ η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη, μετά την απελευθέρωσή του από τα χέρια των απαγωγέων του.

Πληροφορίες του «ekriti.gr» αναφέρουν πως η οικογένεια του επιχειρηματία, θέλοντας να δείξει την ευγνωμοσύνη της, ήρθε σε επαφή με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και μετέφερε την πρόθεσή της να δωρίσει στην αστυνομία καινούργια περιπολικά και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Από την πλευρά της, η αστυνομία ευχαρίστησε την οικογένεια για την ευγενική της πρόθεση και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος για να ξανασυζητήσουν το θέμα.

186 ημέρες αγωνίας 

Nωρίτερα σήμερα, η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για τη σπείρα των απαγωγέων του Μιχάλη Λεμπιδάκη -κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων- επισημαίνοντας ότι όλα τα μέλη που έχουν ταυτοποιηθεί από την προανάκριση, οκτώ τον αριθμό, έχουν συλληφθεί.


Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, παρουσία του αρχηγού της αστυνομίας Κωνσταντίνου Τσουβάλα και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα. Εκεί έγιναν γνωστές όλες οι πληροφορίες γύρω από την υπόθεση ομηρίας του Κρητικού επιχειρηματία που κράτησε 186 ολόκληρες ημέρες.

Το χρονικό της απαγωγής

Την ημέρα που έγινε η απαγωγή, στις 30 Μαρτίου του 2017, έδρασαν 4 άτομα τα οποία έφεραν βαρύ οπλισμό. Στη συνέχεια τον μετέφεραν στο πρώτο κρησφύγετο. Οι δράστες φορούσαν τα ίδια ρούχα όταν τον επισκέπτονταν και μιλούσαν ψιθυριστά ώστε να μην μπορεί να αναγνωρίσει τη φωνή τους. Ο επιχειρηματίας ήταν πάντα δεμένος με αλυσίδα, είτε από το χέρι του είτε από το πόδι του. Συνολικά, άλλαξαν πέντε κρησφύγετα. Σε όλα ο χώρος ήταν περιορισμένος και τα παράθυρα ήταν πάντα καλυμμένα.

Παράλληλα ξεκαθαρίστηκε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση των απαγωγέων με κάποιο πολιτικό πρόσωπο, όπως και δεν υπάρχει κάποια σχέση, προσώρας τουλάχιστον, με την παλαιότερη απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μιχάλης Λεμπιδάκης έδωσε -στην κατάθεσή του- όλες τις λεπτομέρειες γύρω από την απαγωγή του.

Πώς γίνονταν οι επικοινωνίες ΕΛ.ΑΣ. – απαγωγέων

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 31 επικοινωνίες, οι περισσότερες μέσω γραπτών μηνυμάτων, υπήρξαν πέντε χειρόγραφες επιστολές και κάποιες δακτυλογραφημένες, καθώς και τρία βίντεο του Λεμπιδάκη. Πριν και μετά από κάθε επικοινωνία, ένα μέλος της ομάδας με καλυμμένα χαρακτηριστικά επισκεπτόταν τον απαχθέντα και συζητούσε μαζί του τις δυνατότητες εύρεσης χρημάτων από την οικογένεια και του υπαγόρευε τις επιστολές, τις οποίες υπέγραφε με «βιολογικό του υλικό».


Το δωμάτιο όπου βρήκαν τον Λεμπιδάκη οι αστυνομικοί

Η μεθοδολογία της ΕΛ.ΑΣ. για να φτάσει στους δράστες

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, Κώστας Λαγουδάκη η ΕΛ.ΑΣ. «από την πρώτη στιγμή έθεσε ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του απαχθέντος».

«Βήμα-βήμα έγινε η έρευνα, αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία. Καταφέραμε αρχικά να ανιχνεύσουμε τη μεθοδολογία των δραστών. Έτσι προχωρήσαμε στη χαρτογράφηση της οργάνωσης που μας οδήγησε στον προσδιορισμό των δραστών. Στη συνέχεια διακριβώσαμε τις διασυνδέσεις των ατόμων αυτών», τόνισε ο κ. Λαγουδάκης και συνέχισε: Η οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήσαμε τη Δευτέρα δικαίωσε απόλυτα τις προσπάθειές μας. Στην επιχείρηση συμμετείχαν μέλη του τμήματος ειδικών αποστολών, μέλη του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής και άλλοι. Κατά την επιχείρηση, αστυνομικοί ελευθέρωσαν τον Λεμπιδάκη και ακινητοποίησαν άμεσα δύο ημεδαπούς που τον επιτηρούσαν, ηλικίας 43 και 44 ετών. Άμεσα συλλάβαμε άλλα έξι άτομα (ηλικίας 44, 22, 46, 60 και 45 ετών) και μια 16χρονη. Για όλο το χρονικό διάστημα είχε μεταβεί στο Ηράκλειο ψυχολόγος και ειδική ομάδα διαπραγματευτών από τα κεντρικά της Κρήτης και την Αθήνα».

Πηγή: Το δώρο της οικογένειας Λεμπιδάκη στην ΕΛ.ΑΣ. για την απελευθέρωση του επιχειρηματία | iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα