Το δεξί του πόδι: είναι ο Μπόρις Τζόνσον εκκεντρικός ή απλώς άξεστος;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Protagon Team 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019, 21:35

Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου να απλώνει την αρίδα του πάνω στο τραπεζάκι του καφέ μέσα στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο, με τη σόλα κατάφατσα στον Μακρόν; Και όμως είναι!

– Αστραπηδόν πλέον μεταδίδονται σε όλον τον κόσμο και ταυτοχρόνως τα πράγματα που σε φέρνουν σε δύσκολη θέση ή και σε εξευτελίζουν ακόμη, διότι έτσι είναι η εποχή μας και τέτοια τα social media. Και αυτά τα στοιχειώδη στάνταρ της επικοινωνίας ένας πολιτικός οφείλει να τα γνωρίζει: δεν πρέπει να έχει επίγνωση μόνο των κινδύνων που καραδοκούν σε κάθε βήμα του, αλλά και των κινδύνων που απειλούν το… καθισιό του.

Ο Μπόρις Τζόνσον βέβαια «είναι εκκεντρικός τύπος», όπως όλοι γνωρίζουν. Εχει φωτογραφηθεί σε διάφορες «ακατάλληλες» πόζες, πολλές από τις οποίες είναι τόσο μπανάλ που δικαιούται ο καθένας να υποθέσει ότι μάλλον τις έστησε ο ίδιος με τους φωτογράφους.

Την Πέμπτη 22 Αυγούστου φωτογραφήθηκε (και βιντεοσκοπήθηκε) μέσα στο προεδρικό μέγαρο των Παρισίων να συνομιλεί με τον Εμανουέλ Μακρόν και να έχει το δεξί πόδι του πάνω σε ένα τραπεζάκι του καφέ. Το περιστατικό συνέβη λίγο προτού αποχωρήσουν οι φωτορεπόρτερ.

Ο «τύπος» το έκανε συνειδητά, για να «εντυπωσιάσει» τους φακούς και τις κάμερες; Το έκανε επειδή πρέπει να αποδεικνύει πάντα την εκκεντρικότητά του; Το έκανε επειδή μπέρδεψε τα «παλάτια»; Επειδή ο περιποιητικός Μακρόν τον έκανε να νιώσει σαν στο σπίτι του; To έκανε φευγαλέα, συνειδητοποίησε την γκάφα αλλά ήταν πια αργά —ο φωτογραφικός φακός του Κριστόφ Πετί Τεσόν τον είχε ήδη καταγράψει;

Θεός και η (βρετανική) ψυχή του. Πληκτρολογώντας Johnson foot στο πλαίσιο αναζήτησης της Google ο φιλοπερίεργος περιηγητής του Ιντερνετ θα ικανοποιηθεί και με το παραπάνω.

 

Πηγή: Protagon.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αμα εισαι αντισυστημικος , οπως θελεις ντυνεσαι και οπως θελεις φερεσαι και φυσικα -οντας εγωπαθης- πετας και την φραση ”το ρασο δεν κανει το παππα” .
    Στην Ελλαδα ζησαμε και το ζιβαγκο του Ανδρεα -ως πρωθυπουργος φυσικα φορεσε γραβατα , οπως την φορεσαν ολοι οι υπουργοι του , που ορκισθηκαν στις 20 Οκτωβριου 1981( γιατι ακουστηκε οτι ο τοτε Προεδρος της Δημοκρατιας με τα μεγαλα φρυδια Κων/νος Καραμανλης δεν θα τους ορκιζε αγραβατωτους)και το ξεκουμπωτο πουκαμισο του κ. Τσιπρα και των συντροφων του ,μαζι με τον πολιτικο ορκο -αντι του προβλεπομενου στο Συνταγμα θρησκευτικου-σαυτον που και οι μουσουλμανοι βουλευτες ορκιζονται-.
    Απλως ο αντισυστημικος -αν και συντηρητικος- πρωθυπουργος της Βρετανιας κ. Τζονσον εκθετει και την Βασιλισσα του κ. Ελισσαβετ και φυσικα ολους τους Βρετανους τζεντλεμεν αντιλεγοντας υπερηφανως οτι ”το ρασο δεν κανει τον παππα”.
    Ρωτησαν ομως τους λαους αν θελουν χωρις ρασα τους παππαδες τους , η, τους ηγετες τους ημιγυμνους και ”μοδατους” και αναλογισθηκαν ως που θα φθασει αυτη η αντισυστηματικοτητα ;;;.
    Αμα ενα τρενο -ηγετης -δεν βαδιζει σε ραγες εκτροχιαζεται ,με μεγαλες συνεπειες στον σοφο λαο , που στα πολυκομματικα δημοκρατικα πολιτευματα μπορει να τον κανει με μια μονο ψηφο πλειοψηφια και να ”φορτωθει” ολες τις ιδιορρυθμιες του για τεσσερα χρονια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα