Νέα έρευνα φέρνει θετικά μηνύματα για τους άνδρες
Η νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Gut», δείχνει ότι η κατανάλωση τουλάχιστον δύο ή περισσότερων μερίδων γιαουρτιού την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου στους άνδρες κατά 19%, αφού μπορεί να μπλοκάρει την ανάπτυξη αδενώματος.
Η έρευνα κατέληξε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα μελετώντας 32.600 άνδρες και 55.743 γυναίκες με διαφορετικά αδενώματα στο σώμα τους.
Σύμφωνα με τους ερευνης τα δύο βακτήρια που βρίσκονται συνήθως στο γιαούρτι -Lactobacillus bulgaricus και Streptococcus thermophilus)- ίσως είναι ικανά να μειώσουν τον αριθμό των καρκινικών ουσιών στο ανθρώπινο έντερο.
Σε ό,τι αφορά το εύρημα ότι το γιαούρτι προστατεύει περισσότερο από τα αδενώματα που αναπτύσσονται στο κόλον, αυτό μπορεί εν μέρει να οφείλεται στη χαμηλότερη οξύτητα (pH) σε αυτό το μέρος του εντέρου, καθιστώντας το πιο φιλόξενο περιβάλλον γι’ αυτά τα βακτήρια.
Στις γυναίκες δεν διαπιστώθηκε η μείωση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου του εντέρου με την κατανάλωση γιαουρτιού.
newsbeast.gr