Το βαλς των ρωσικών δορυφόρων γύρω από τη Βενεζουέλα απομακρύνει το φάσμα του πολέμου στην περιοχή

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Βαλεντίνος Βασιλέσκου

Μερικοί ρωσικοί στρατιωτικοί δορυφόροι κινούνται σε επιμήκεις ελλειπτικές τροχιές σε υψόμετρο 39.700 χλμ. Οι δορυφόροι παρατηρούν σχεδόν μόνιμα ορισμένες γεωγραφικές περιοχές μεγέθους μιας ηπείρου. Ο δορυφόρος για αυτόν τον τύπο επιτήρησης έχει διάμετρο 2,7 m, μήκος 7 m και μάζα 5 έως 6 τόνους. Ο δορυφόρος διαθέτει επίσης πυραυλοκινητήρες, με τους οποίους μπορεί να αλλάξει την αρχική τροχιά του.

Όταν το ρωσικό στρατιωτικό σώμα προσγειώθηκε στο Καράκας, παρατηρήθηκε μια αλλαγή στην τροχιά μερικών ρωσικών στρατιωτικών δορυφόρων. Ορισμένοι από τους δορυφόρους ανήκουν στο δίκτυο που παρακολουθεί τις ηλεκτρομαγνητικές εκπομπές από τα αμερικανικά χερσαία και ναυτικά πολεμικά οχήματα. Ταυτόχρονα, οι δορυφόροι διαθέτουν επίσης εξοπλισμό ραντάρ που προσδιορίζει τις συντεταγμένες και τον τύπο του στόχου.

Άλλοι αποτελούν τμήμα του δορυφορικού δικτύου οπτικής έρευνας, που περιλαμβάνουν τηλεσκόπια υψηλής ανάλυσης στα οπτικά και υπέρυθρα φάσματα. Αυτοί οι δορυφόροι ανιχνεύουν ακόμα και την εκτόξευση πυραύλων κρουζ από εμβυθισμένα υποβρύχια. Παρακολουθούν την πορεία των πυραύλων και μπορούν να καθορίσουν τους πιθανούς στόχους τους.

Οι τροχιακές παράμετροι αυτών των δορυφόρων τροποποιήθηκαν από τη Μόσχα για να παρατηρηθούν ναυτικές βάσεις και στρατιωτικά πλοία των ΗΠΑ που ενδέχεται να συμμετάσχουν στην εισβολή στη Βενεζουέλα. Αυτό το πρωτοφανές γεγονός ισοδυναμεί με προειδοποίηση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με την οποία η Ρωσία θα αντιδράσει σε περίπτωση επίθεσης κατά της Βενεζουέλας.

Λόγω της έντονης κυκλοφορίας στη διώρυγα του Παναμά, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να μεταφέρουν τα βαριά πολεμικά μηχανήματα τους δια  ολόκληρης της ήπειρου, σε χερσαίες διαδρομές. Ως εκ τούτου, τα αμερικανικά τεθωρακισμένα θα προ-τοποθετηθούν στην επιθετική βάση της Κολομβίας, από πλοία της κατηγορίας Watson ειδικά κατασκευασμένα για αυτό το σκοπό.

Αυτές οι νηοπομπές εμπορικών πλοίων θα παρακολουθηθούν από τη φάση της επιβίβασης σε αμερικανικά λιμάνια από ρωσικούς δορυφόρους σε όλη τη διαδρομή. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα λιμάνια της Κολομβίας βρίσκονται στην εμβέλεια των αντιπλοϊκών πυραύλων Bastion και Kh-59MK2, ρωσικής παραγωγής για τον στρατό της Βενεζουέλας. Επιπλέον, η Βενεζουέλα μπορεί επίσης να λάβει αντιπλοϊκούς πυραύλους Kalibr από τη Ρωσία σε περίπτωση επικείμενης εισβολής. Οι πύραυλοι Kalibr έχουν 1.500 χλμ. βεληνεκούς.

Η βύθιση πέντε πλοίων κατηγορίας Watson θα σήμαινε την απώλεια 5 x 16.000 τόνων φορτίου, δηλαδή την εξάλειψη 2 αμερικανικών μηχανοκίνητων μεραρχιών και αρμάτων μάχης, γνωρίζοντας ότι χρειάζονται τέσσερεις αμερικανικές μεραρχίες για την εισβολή. .

Βαλεντίνος Βασιλέσκου

Μετάφραση ρουμανικά-γαλλικά Avic    Réseau International

Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά

reseauinternational/infognomon.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα