Το ακούσαμε κι αυτό: Ο Πρωθυπουργός της Λιβύης δεν έχει ακούσει τίποτα περί συμφωνίας αποχώρησης των ξένων δυνάμεων και μαχητών από τη χώρα του!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Δεν γνωρίζει αν υπάρχει συμφωνία της Ρωσίας με την Τουρκία για αποχώρηση των ξένων μαχητών από τη Λιβύη ο μεταβατικός Πρωθυπουργός της χώρας Αμπντουλχαμίντ Ντμπέιμπα.

«Δεν έχω ακούσει για αυτήν τη συμφωνία αναφορικά με την αποχώρηση μαχητών. Αλλά χαιρετίζουμε οποιαδήποτε συμφωνία…και χαιρετίζουμε την αποχώρηση οποιωνδήποτε δυνάμεων, μαχητών ή μισθοφόρων που προσφέρουν την οποιαδήποτε υποστήριξη σε οποιαδήποτε πλευρά», τόνισε ο Ντμπέιμπα και συμπλήρωσε: «Συνομιλούμε με όλες τις πλευρές για την αποχώρηση ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη».

«Φυσικά επικοινωνούμε με τον Χάφταρ, είναι ένας δύσκολος στρατιωτικός, αλλά επικοινωνούμε μαζί του. Αλλά τα πράγματα δεν είναι εύκολα», είπε ακόμα ο Ντμπεϊμπά.

Μιλώντας στο Reuters από την Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται, ανέφερε ακόμα ότι δεσμεύεται για τη διεξαγωγή εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου, αλλά προειδοποίησε ότι ορισμένοι βουλευτές ενδέχεται να είναι απρόθυμοι να αποχωρήσουν από την εξουσία. Πρόσθεσε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα θέσει υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία.

Επιτηρητές της εφαρμογής των κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών έχουν αναφέρει ότι χιλιάδες Σύροι μισθοφόροι πολεμούσαν στη Λιβύη είτε στο πλευρό των δυνάμεων της κυβέρνησης εθνικής ενότητας – που επίσης στηρίζουν Τούρκοι στρατιώτες – είτε με την ομάδα Wagner της Ρωσίας που στηρίζει τις δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χάφταρ.

Με βάση τη συμφωνία εκεχειρίας που επιτεύχθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, όλοι οι ξένοι μαχητές θα έπρεπε να είχαν αποχωρήσει από τη Λιβύη μέχρι τον Ιανουάριο.

https://europost.gr/to-akoysame-ki-ayto-o-prothypoyrgos-tis-livyis-akoysei-tipota/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα