Το Αζερμπαϊτζάν διαψεύδει πληροφορίες για τουρκικές αεροπορικές βάσεις

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν διέψευσε πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία τουρκικών αεροπορικών βάσεων στην επικράτειά του.

Σχετικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Τουρκία δημιουργεί αεροπορικές βάσεις σε τρεις τοποθεσίες στο Αζερμπαϊτζάν.

Μάλιστα, ορισμένα μέσα ενημέρωσης του Μπακού επικαλούμενες τουρκικές πηγές ανέφεραν για εικαζόμενο σχέδιο δημιουργίας τουρκικών αεροπορικών βάσεων στη Γκάνα, τη Λανκαράν και την Γκαμπάλα.

«Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα», δήλωσε ο Βαγκίφ Νταργκουάχλι, εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου του υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, όπως αναφέρει το Ria Novosti.

«Εκτός από τις συμφωνίες υποστήριξης (με την Τουρκία) η Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν δεν τηρεί την πολιτική ανάπτυξης ξένων στρατιωτικών βάσεων στην επικράτειά της», ανέφερε ο Νταργκουάχλι απαντώντας στο  ρωσικό δημοσίευμα.

«Νωρίτερα την Παρασκευή, η τοπική εφημερίδα haqqin.az , επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, διέδωσε πληροφορίες ότι τρεις τουρκικές αεροπορικές βάσεις φέρεται να ανοίγουν στο έδαφος της δημοκρατίας – στις πόλεις Ganja, Gabala και Lankaran. Το δημοσίευμα αφαιρέθηκε αργότερα από τον ιστότοπο», όπως σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass.–

https://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα