Το έγκλημα πολέμου της Τουρκίας στο Ζάχο “αφύπνησε” τον στρατό του Ιράκ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο ιρακινός στρατός ανακοινώνει ότι θα ελέγχει τα σύνορα με την Τουρκία μαζί με τους Πεσμεργκά

Αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου από τη Βαγδάτη επισκέφθηκε τα συνοριακά σημεία με την Τουρκία στην επαρχία Duhok. Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας, στρατηγόΣ Al Shammeri, είπε ότι κάνουν σχέδια για τον έλεγχο των συνοριακών περιοχών από κοινού με τους Peshmerga.

Αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου με επικεφαλής τον Ιρακινό Αναπληρωτή Διοικητή των Κοινών Επιχειρήσεων, στρατηγό Abdul-Amir al-Shammari, επισκέφθηκε την περιοχή μετά από επίθεση που έγινε στο Zaho, η οποία σκότωσε εννέα άμαχους. Κάνοντας μια δήλωση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Al Shammeri είπε:

«Τα σύνορα είναι πολύ εκτεταμένα. Μαζί με τους Πεσμεργκά έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ελέγχου των συνόρων Τουρκίας-Ιράκ και δημιουργίας σημείων στρατιωτικής παρατήρησης», είπε.

Σύμφωνα με τα νέα του Kısa Dalga: Η αντιπροσωπεία, υπό τη διοίκηση του Ιρακινού Αναπληρωτή Διοικητή Κοινών Επιχειρήσεων, στρατηγού Abdülemir Al Şemmeri, συμπεριλαμβανομένων υψηλόβαθμων αξιωματούχων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, πραγματοποίησε έρευνες στις συνοριακές περιοχές όπου γίνονταν συγκρούσεις μεταξύ των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK) και του PKK στο Duhok.

Η ιρακινή αντιπροσωπεία, η οποία μετέβη στις συνοριακές περιοχές στις περιοχές Zaho και Amedi, επισκέφθηκε τα σημεία ελέγχου όπου βρίσκονται οι Πεσμεργκά και οι ιρακινοί συνοριοφύλακες. Αναφέρθηκε ότι η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου να ενημερωθεί η αντιπροσωπεία για τις θέσεις που κατέχει ο τουρκικός στρατός στην περιοχή εντός της επικράτειας του Ιράκ και να συζητηθούν τα βήματα που πρέπει να γίνουν για τον έλεγχο των συνόρων μεταξύ της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν και της Τουρκίας.

«Εξετάσαμε την παρουσία τουρκικών δυνάμεων στο ιρακινό έδαφος και τις λεπτομέρειες της γεωγραφικής θέσης που κατέχουν. Τα σύνορα είναι πολύ εκτεταμένα. Μαζί με τους Πεσμεργκά έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον έλεγχο των συνόρων Τουρκίας-Ιράκ και τη δημιουργία στρατιωτικών σημείων παρατήρησης», είπε.

Σημειώνεται ότι ο τουρκικός στρατός, υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της “τρομοκρατίας”, έχει εισβάλει στο ιρακινό έδαφος και έχει δημιουργήσει πέντε μεγάλες στρατιωιτκές βάσεις και δεκάδες φυλάκια. Απώτερος στόχος είναι η διάλυση της αυτόνομης διοίκησης του ΚουρδιΣτάν και η προσάρτηση της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων του Κιρκούκ και της Μοσούλης σε βάθος χρόνου.

Πηγή: artigercek.com/infognomonpolitics.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα