Τούρκος πρέσβης στα Τίρανα: Η Οργάνωση Φετουλάχ απειλεί τις σχέσεις Αλβανίας- Τουρκίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Ο Πρέσβης της Τουρκίας στα Τίρανα Μουράτ Αχμέτ Γιορούκ είπε ότι η FETO απειλεί σοβαρά τις σχέσεις των δύο χωρών, ενώ ζήτησε από την Αλβανία ως φιλική και αδελφική της Τουρκίας να λάβει μέτρα εναντίον της.

Ο πρέσβης σχολίασε, επίσης, για τη σύμπτωση της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στα Τίρανα στις 17 Ιανουαρίου, που συνέπεσε με την 554η επέτειο από τον θάνατο του Σκεντέρμπεη.

Η οργάνωση FETO είναι σαν ένα «θανατηφόρο δηλητήριο» που επηρεάζει σοβαρά τις σχέσεις Αλβανίας και Τουρκίας, είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρέσβης σε συνέντευξή του στο «Studio Live» στο Report Tv με τους δημοσιογράφους  Μιγκένα Σοτίρι και Αμπέρ Χιτάι, ζήτησε, μάλιστα από την Αλβανία να λάβει μέτρα εναντίον της, «καθώς δυστυχώς υπάρχει στοιχείο της FETO που λειτουργεί εδώ».

Από τον Ιούλιο του 2016 μέχρι σήμερα η FETO, στην κοινή γνώμη της Αλβανίας έχει αρχίσει μια αυξανόμενη ευαισθητοποίηση απέναντι σε αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση και ο αλβανικός λαός έχει καταλάβει και υπάρχει ένα είδος αντίδρασης σε αυτήν την οργάνωση.

«Δεν χρειαζόμαστε αυτή την οργάνωση γιατί είναι θανατηφόρο δηλητήριο για τις σχέσεις μας και η Αλβανία πρέπει να λάβει πραγματικά συγκεκριμένα μέτρα, δείχνοντας τη θέλησή της και να καθαριστεί από αυτά τα στοιχεία της FETO», είπε ο πρέσβης.

Ερωτηθείς εάν η πρεσβεία έχει υποβάλει εκθέσεις στην κυβέρνηση για το πού βρίσκονται αυτά τα μέλη της οργάνωσης FETO στην Αλβανία, ο πρέσβης είπε ότι όλες οι πληροφορίες έχουν δοθεί στις ανώτερες αλβανικές αρχές.

«Προφανώς έχουμε δώσει σχεδόν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και είμαστε σε επαφή και συνομιλίες με τα ανώτατα κλιμάκια των αλβανικών αρχών. Δεν θέλω να σταθώ μόνο σε αυτό. «Έχουμε πολλά καλά πράγματα να πούμε που είναι ωφέλιμα μεταξύ των δύο χωρών», είπε ο πρέσβης στο Report Tv.

Ο Γιορούκ τόνισε ότι οι εμπορικές σχέσεις Τουρκίας – Αλβανίας έχουν φθάσει τα 800 εκατομμύρια δολάρια, «στοχεύουμε να τις φέρουμε στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια!», είπε με έμφαση.

Shqiptarja.com

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα