Τούρκος ερευνητής: Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από την Άγκυρα στην απόφαση του δικαστηρίου της Τρίπολης να παγώσει τη συμφωνία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
 11 Ιανουαρίου 2023
  Τούρκος ερευνητής: Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από την Άγκυρα στην απόφαση του δικαστηρίου της Τρίπολης να παγώσει τη συμφωνία.
 Ο Τούρκος ερευνητής, Samir Salha, επιβεβαίωσε ότι δεν έχουν υπάρξει πολιτικές αντιδράσεις στην Τουρκία μέχρι στιγμής, σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου της Τρίπολης να παγώσει τη συμφωνία «Dabaiba-Erdogan», δηλώνοντας ότι εξετάζουν τις λεπτομέρειες της απόφασης και αναμένουν την λεπτομερή διερεύνηση της απόφασης.
 Ο Σάλχα είπε, σε τηλεοπτική παρέμβαση στο κανάλι Al-Arabiya Al-Hadath: «Προσπάθησα να παρακολουθήσω αν υπήρχαν αντιδράσεις στην Τουρκία σχετικά με αυτή την απόφαση και δεν βρήκα ακόμη επίσημη τουρκική θέση».
 Πρόσθεσε, «από νομική άποψη, δεν μπορέσαμε να δούμε τις λεπτομέρειες της απόφασης του Εφετείου Τρίπολης σχετικά με το πάγωμα της συμφωνίας και αναμένουμε αναλυτικές πληροφορίες για την υποβληθείσα υπόθεση. Δεν έχω δει την αντίδραση της κυβέρνησης στην Τρίπολη μέχρι στιγμής και δεν θέλω να υπεισέλθω σε περισσότερες από αυτές τις λεπτομέρειες, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε πολλά».
 Και συνέχισε: «Θέλω να εστιάσω στο πολιτικό κομμάτι, γιατί αυτή η συμφωνία, στην οποία υπογράφηκαν περισσότερα από ένα μέρη, δεν ξέρω ποιο μνημόνιο συνεννόησης έχει παγώσει και οι πολιτικές επιπτώσεις στις σχέσεις Τουρκίας-Λιβύης θα σχετίζονται κυρίως με την αντίδραση της κυβέρνησης στην Τρίπολη και πώς θα αντιμετωπίσει αυτή την απόφαση και εάν πάει στο Ανώτατο Δικαστήριο για να αντιταχθεί σε αυτήν την απόφαση ή θα υπάρξει άλλος τρόπος αντιμετώπισης».
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα