Τουρκικό δικαστήριο επέβαλε 5 ποινές ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη Καρλόφ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τουρκικό δικαστήριο έχει καταδικάσει πέντε άτομα σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ το 2016.

Συνολικά κατηγορούνται 28 ύποπτοι στην υπόθεση, εννέα από τους οποίους, συμπεριλαμβανομένου του ιεροκήρυκα του Ισλάμ, Φετιουλάχ Γκιουλέν,  με έδρα τις ΗΠΑ, έχουν δικαστεί ερήμην.

Ο Αντρέι Καρλόφ σκοτώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2016, κατά την έναρξη μιας έκθεσης  φωτογραφίας στην Άγκυρα.

Ο εισβολέας,  Μεβλούτ Μερτ Αλτουντάς, ένας 22χρονος αστυνομικός, σκοτώθηκε από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ομάδα FETO βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του πρέσβη. Η εισαγγελία χαρακτήρισε τη δολοφονία ως “προκλητική πράξη που αποσκοπεί στην υπονόμευση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας”.

Τρεις από τους διοργανωτές της δολοφονίας, συμπεριλαμβανομένου του Σαλίχ Γιλμάζ, ο οποίος παρέδωσε την εντολή δολοφονίας στον Αλτουντάς, καταδικάστηκαν δις σε ισόβια κάθειρξη για «σοβαρή απόπειρα συνταγματικής αλλαγής» και «προμελετημένη δολοφονία για τρομοκρατικούς σκοπούς».

Άλλοι επτά από τους κατηγορούμενους έλαβαν ποινές φυλάκισης μεταξύ 7 ετών και έξι μηνών και 10 ετών και έξι μηνών για συμμετοχή στο FETO.

Ο  Μουσταφά Τιμούρ Οζκάν, ο διοργανωτής της έκθεσης που σκότωσε τον Καρλόφ, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών και εννέα μηνών για “εν γνώσει της υποστήριξής του από τη FETO”

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι οι υποθέσεις των εννέα κατηγορουμένων που εκδικάστηκαν ερήμην, συμπεριλαμβανομένου του Φετιουλάχ Γκιουλέν, να διαχωρισθούν από τη δίκη.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, η οργάνωση του ιεροκήρυκα του Ισλάμ, Φετιουλάχ Γκιουλέν με έδρα τις ΗΠΑ, ήταν υπεύθυνη για την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016. Το κίνημα του Γκιουλέν θεωρείται από τις τουρκικές αρχές ως “τρομοκρατική οργάνωση – FETO”.

Dnes

– https://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα