Τουρκική εισβολή στη Συρία : Σφαγή δίχως έλεος – Απώλειες αμάχων, ανάμεσά τους και παιδιά

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
 

Το ΒΗΜΑ Team  10.10.2019, 18:41

Κούρδοι και Τούρκοι αλληλοκατηγορούνταιεπιχειρώντας να επηρεάσουν τον διεθνή παράγοντα λίγο πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του ΟΗΕ

Νεκροί, τραυματίες και χιλιάδες άνθρωποι που εγκαταλείπουν τις εστίες αφήνουν πίσω οι εχθροπραξίες στη βορειοανατολική Συρία μετά την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η τουρκική επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για δεύτερη ημέρα, με τις τουρκικές δυνάμεις να πλήττουν θέσεις και στόχους Κούρδων μαχητών, στην επαρχία Αλ Χασάκα. Οι τουρκικές δυνάμεις, μαζί με άνδρες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (σ.σ. συριακή αντιπολίτευση) επιχειρούν, κατά κύριο λόγο, στις πόλεις Τελ Αμπιάντ και Ρας αλ-Άιν.

Μάλιστα, συγκρούσεις και σφοδρές μάχες φέρεται να εξελίσσονται σε διάφορα χωριά, ανατολικά του Ευφράτη.

Απαντώντας, οι Κούρδοι, εξαπολύοντας όλμους, ξεκίνησαν τον βομβαρδισμό τουρκικών εδαφών χτυπώντας πόλεις στα σύνορα με τη Συρία.

Coordination & Military Ops Center – SDF

@cmoc_sdf

Civilian casualties in hospital as a result of planes airstrikes on the city of Tal Abyad.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
515 people are talking about this

Απώλειες αμάχων, ανάμεσά τους και παιδιά

Αυτή τη στιγμή, Κούρδοι και Τούρκοι αλληλοκατηγορούνται για απώλειες αμάχων, επιχειρώντας να επηρεάσουν τον διεθνή παράγοντα λίγο πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του ΟΗΕ.

Όπως καταγγέλλουν οι δύο πλευρές, από τις εχθροπραξίες υπάρχουν δεκάδες νεκροί άμαχοι, ανάμεσά τους και παιδιά. Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, όλα τα τουρκικά μέσα προβάλλουν ως πρώτη είδηση επίθεση των Κούρδων σε τουρκικά εδάφη, από την οποία -όπως ισχυρίζονται- έχασε τη ζωή του ένα εννιά μηνών βρέφος.

Η εικόνα του νεκρού παιδιού -την οποία για λόγους δεοντολογίας δεν μπορούμε να αναπαράγουμε- κάνει το γύρο των τουρκικών ΜΜΕ. Ανακοίνωση, δε, για το περιστατικό εξέδωσε και του τουρκικό υπουργείο Αμυνας.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, οι επιθέσεις των Κούρδων είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο εννιά μηνών Μωάμεθ Ομάρ, ενώ υπήρξαν 46 τραυματίες.

Tayfun Demir@DmrTayfun

Ten month old baby died as a result of pkk mortar attack
Location Akçakale Turkey

View image on Twitter
77 people are talking about this

ANADOLU AGENCY (ENG)

@anadoluagency

Turkey destroys PKK/PYD-YPG terrorists who killed innocent civilians in Turkey’s border district Akcakale: Defense Ministry

26 people are talking about this

Πόλεμος εντυπώσεων

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να προσέξει κανείς είναι και ο πόλεμος εντυπώσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις δύο πλευρές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στα social media να κυριαρχούν πολλές ψεύτικες φωτογραφίες που εντάσσονται στην τακτική της προπαγάνδας.

Οπότε, σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε χωρίς κάποια απόδειξη όσα προβάλλουν οι δύο πλευρές.

Στο πλαίσιο αυτό, οι τούρκικες υπηρεσίες προπαγάνδας μάλιστα επιλέγουν να δείξουν… τούρκους στρατιώτες να εμφανίζονται -σαν από μηχανής- σωτήρες και να  φροντίζουν γυναίκες και παιδιά.

Αυτό αποδεικνύεται και από το πρώτο trend στο Twitter στην Τουρκία, το οποίο έχει όνομα #TurkeyJustKilledTerrorists (η Τουρκία μόλις σκότωσε τρομοκράτες) και οι εικόνες όχι μόνο απέχουν πολύ από την πραγματικότητα αλλά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την στρατιωτική τους εισβολή.

Στις φωτογραφίες φαίνονται τούρκοι στρατιώτες να δίνουν τσάι και νερό σε παιδιά, να φιλάνε γυναικόπαιδα την ώρα της εισβολής, τα οποία όχι μόνο δεν φοβούνται αλλά χαμογελάνε, και να προσφέρουν φαγητό σε αβοήθητες γυναίκες, δείχνοντας πόσο εύσπλαχνοι στρατιώτες είναι.

Οι φωτογραφίες –προϊόν μοντάζ- κάνουν τον γύρο του Twitter στην Τουρκία, δείχνοντας πώς λειτουργούν οι υπηρεσίες προπαγάνδας στα social media.

Alperen@gokbooru_

Muzaffer devletin muzaffer ordusu; Türk milleti her zaman arkanızdadır. Mazlumun, çocuğun, kadınların kanlarını eline bulayan bu teröristleri ve terör yandaşlarının cezasını vermek her zaman ki gibi size düştü. Sizinle her zaman gurur duyduk duyacağız

View image on Twitter
See Alperen’s other Tweets
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα