Τουρκικές αλχημείες: άρθρο Αιγύπτιου δημοσιογράφου ελήφθη ως αλλαγή πολιτικής του Καϊρου.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

20-5-2020 |  16:20

Η εφημερίδα “Al-Ahram” με ανακοίνωση επιβεβαίωσε ότι η Αιγυπτιακή πολιτική έναντι της Τουρκίας εκφράζεται από τις αρμόδιες αρχές της χώρας, ιδίως από την αιγυπτιακή Προεδρία και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο εκδότης της εφημερίδας Al-Ahram, Alaa Thabet, απέρριψε την  εκμετάλλευση  που έτυχε από ορισμένα κέντρα εντός της Τουρκίας, ενός άρθρου που δημοσιεύθηκε από έναν τουρκικό ιστότοπο στα αγγλικά και είχε υπογραφεί από τον Mohamed Sabreen, πρώην αρχισυντάκτη της Al-Ahram, με ισχυρισμούς ότι η Αίγυπτος και η εφημερίδα Al-Ahram φλερτάρουν το τουρκικό καθεστώς με την επιθυμία να αποκαταστήσουν τις σχέσεις Αιγύπτου-Τουρκίας.

Ο Thabet τόνισε ότι η εφημερίδα Al-Ahram έχει δεσμευτεί να ακολουθεί μια σταθερή γραμμή προς το τουρκικό καθεστώς, το οποίο είναι εχθρικό προς την Αίγυπτο με κατάφωρο τρόπο και φιλοξενεί και προστατεύει τους εκπροσώπους της τρομοκρατικής οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων, θυσιάζοντας τις ιστορικές σχέσεις που φέρνουν κοντά τον αιγυπτιακό και τουρκικό λαό.

Εξήγησε επίσης ότι η Al-Ahram ως η πρώτη εθνική εφημερίδα αγκαλιάζει πολλούς συγγραφείς και δημοσιογράφους με διαφορετικές ιδέες και τάσεις και ότι όταν αυτοί γράφουν στην εφημερίδα  Al-Ahram, εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις υπό το φως του σεβασμού της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης, πράγμα που δεν γνωρίζει το τουρκικό καθεστώς και επεσήμανε ότι ο Sabreen έχει αποπεμφθεί από τη σύνταξη.
Ο διευθυντής της σύνταξης της εφημερίδας Al-Ahram τόνισε ότι οι τουρκικοί ισχυρισμοί που βασίζονται στο προαναφερθέν άρθρο επιβεβαιώνουν την κατάσταση σύγχυσης που βρίσκεται το τουρκικό καθεστώς και στο βαθμό αυταπάτης, ότι ένα άρθρο γραμμένο από έναν Αιγύπτιο πολίτη εκφράζει αιγυπτιακό φλερτ με την Τουρκία για την αποκατάσταση των σχέσεων.

Η εφημερίδα Al-Ahram αρνήθηκε – στη δήλωση – ότι  έχει οποιαδήποτε σχέση με το προαναφερθέν άρθρο, και επιβεβαίωσε τη διαφορετική της θέση, απορρίπτοντας όλα όσα περιέχονται στο άρθρο. Επιβεβαίωσε επίσης ότι οι κλήσεις για ομαλοποίηση των σχέσεων με το τρέχον τουρκικό καθεστώς είναι παρόμοιες με κλήσεις για ομαλοποίηση των σχέσεων με την τρομοκρατική οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων και άλλους που στοχεύουν τα αιγυπτιακά συμφέροντα και την αιγυπτιακή εθνική ασφάλεια.

Στο τέλος της δήλωσης, η Al-Ahram διαβεβαίωσε το τουρκικό καθεστώς και τους αντιπροσώπους του στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ότι ήταν και θα παραμείνει η αιχμή του δόρατος μπροστά στις φτηνές εκστρατείες των μέσων ενημέρωσης που το τουρκικό καθεστώς υιοθετεί και χρηματοδοτεί εναντίον της Αιγύπτου.

http://gate.ahram.org.eg/News/2409123.aspx

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΗΣ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα