Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι …πράκτορας των Αμερικανών

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Διαδήλωση της «Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας» εναντίον της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στο Φανάρι (εφημερίδα Aydinlik)

Ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης- χωρίς να συναντηθεί με Τούρκους αξιωματούχους, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επιτέθηκαν στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο κατηγορώντας τον για συνδέσμους με το ιεροκήρυκα του Ισλάμ, Φετιουλάχ Γκιουλέν.

Σε πρωτοσέλιδό της η τουρκική εφημερίδα Αϊντινλίκ συνέδεσε άμεσα τον Βαρθολομαίο με το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 για την ανατροπή του σημερινού αρχηγού του τουρκικού κράτους.

«Εδώ είναι η σύνδεση του Πατριάρχη με τον FETO» έχει τίτλο η εφημερίδα. Το άρθρο αναφέρει ότι το Φανάρι και ο επικεφαλής του Rumi Forum, Ρασίτ Ντερβίσογλου προσπαθούν να δικαιολογήσουν τον FETO και να υποτιμήσουν τον Ερντογάν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Rumi Forum είναι μια από τις πιο σημαντικές δομές FETO στις Ηνωμένες Πολιτείες, με έδρα την Ουάσιγκτον και ο διευθυντής του προγράμματος είναι ο Ρασίτ Ντερβίσογλου, ενώ ο πατήρ Αλέξανδρος Καρλούτσος, ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα της Αμερικανικής Αρχιεπισκοπής, είναι επίσης έμπιστος του Βαρθολομαίου.

Η Αϊντινλίκ κατηγορεί τον Βαρθολομαίο ότι ενεργούσε ως «πράκτορας» των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Είναι σαν Αμερικανικό Πατριαρχείο» υποστηρίζοντας προκλητικά ότι «το Φανάρι στέκεται σήμερα πολύ περισσότερο στην πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών από ό, τι στην Τουρκία», συνεχίζοντας «ότι ενεργεί εναντίον της Άγκυρας, όχι μόνο θρησκευτικά, αλλά και σε γεωπολιτικά θέματα».

Διαδήλωση της «Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας» εναντίον της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στο Φανάρι (εφημερίδα Aydinlik)

http://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα