Τουρκία: «Fake news ωθούν Αφγανούς μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Διαδίδουν φήμες ότι η Ελλάδα θα ανοίξει εκτάκτως τα σύνορα για τους Αφγανούς

Εκατοντάδες Αφγανοί μετακινήθηκαν από την Παρασκευή μέχρι το Σάββατο από την Κωνσταντινούπολη προς την Αδριανούπολη, στα σύνορα με την Ελλάδα κοντά στις Καστανιές.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ, Μανώλη Κωστίδη, κυκλοφορούν στα social media ψευδή μηνύματα που αναφέρουν ότι η Ελλάδα δήθεν θα ανοίξει εκτάκτως τα σύνορα για τους Αφγανούς από τις 28- 31 Αυγούστου.

Κάποιοι πίστεψαν αυτές τις φήμες και πήραν τα λεωφορεία ή αυτοκίνητα και πήγαν στην περιοχή αυτή. Ωστόσο η τουρκική στρατοχωροφυλακή τους σταμάτησε κοντά στα σύνορα.

«Ήρθα εδώ καθώς κάποιοι μας είπαν πως η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα της. Από εκεί θέλω να πάω στην Ευρώπη» λέει ένας από τους ανθρώπους που πήγαν στο σημείο. Στο ερώτημα ποιος λέει πως άνοιξαν τα σύνορα απαντούν: «Πολλοί άνθρωποι. Tα κοινωνικά δίκτια και το ίντερνετ τα λένε.. «Λένε πως θα είναι ανοιχτά τα σύνορα από τις 28 Αυγούστου μέχρι και τις 31. Θα περιμένουμε εδώ μέχρι και τις 31».

«Στο διαδίκτυο διαβάσαμε πως από τις 28 μέχρι και τις 31 η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορα για τους Αφγανούς. Όμως εδώ που ήρθαμε δεν τα έχουν ανοίξει τα σύνορα. Ήρθαμε τόσοι Αφγανοί εδώ και περιμένουμε» αναφέρει άλλος, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

 

Πηγή: lifo.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα