Τουρκία: Φρικτά βασανιστήρια σε κρατούμενους πραξικοπηματίες – «Θα βιάσουμε τις κόρες & τις γυναίκες σας»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 Εικόνες από τα φριχτά βασανιστήρια που κάνουν οι Τούρκοι αστυνομικοί στους κρατούμενους πραξικοπηματίες στρατιωτικούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας ενώ μαρτυρίες αποκαλύπτουν νοοτροπία που παραπέμπουν σε βασανιστές του ISIS, ενδεικτικές το πως μεταχειρίζονται οι Τούρκοι όσους θωρούν «εχθρούς» τους συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των Ελλήνων.

«Το βρήκα αρκετά παράξενο να ακούω τη νοοτροπία που έλεγε (σημ.: τα λεγόμενα των Τούρκων αστυνομικών προς τους Τούρκους στρατιωτικούς): «Είστε αιχμάλωτοι πολέμου, τα υπάρχοντά σας είναι τα λάφυρά μας, οι γυναίκες σας, οι κόρες σας είναι επίσης οι γυναίκες μας, αφαιρέστε τις βέρες σας», επειδή αυτές είναι δηλώσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS».

Δήλωσε ο Μεχμέτ Σεζγκίν, ένας 33χρονος  υπολοχαγός που κατέθεσε στο δικαστήριο στις 12 Δεκεμβρίου 2017, αποκαλύπτοντας βίαιες πρακτικές βασανιστηρίων που έγιναν σε μια αθλητική αίθουσα του αστυνομικού τμήματος της Άγκυρας που μετατράπηκε σε έναν αυτοσχέδιο χώρο κράτησης μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr

Ο Σεζγκίν εργάστηκε στο τμήμα πληροφοριών της Γενικής Διοίκησης της Στρατοχωροφυλακής στην Άγκυρα, παρακολουθώντας τζιχαντιστές, συμπεριλαμβανομένων των μαχητών της ISIS και της Αλ Κάιντα για χρόνια.

Ωστόσο, κρατήθηκε παράνομα χωρίς καμία κατηγορία, κρατήθηκε σε έναν ανεπίσημο χώρο για μέρες, βασανίστηκε και υποβλήθηκε στο αφήγημα του ISIS σχετικά με τη χρήση γυναικών και κοριτσιών ως σεξουαλικών σκλάβων σε (πολεμική) σύγκρουση. Είναι ένας από τους πολλούς που βίωσαν την τρομερή δοκιμασία ενώ ήταν υπό κράτηση.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποιούσαν βρισιές κατά των Αρμενίων και των Ελλήνων για να διασύρουν και να δαιμονοποιήσουν τους κρατουμένους.

Σε μία περίπτωση, ένας ανώτερος στρατηγός εκτέθηκε γυμνός για να δούνε όλοι αν είχε κάνει περιτομή.

Η αστυνομία απειλούσε τα θύματα, ότι θα βιάσει τις γυναίκες, τις κόρες και τις αδερφές τους. Σε μία περίπτωση, μία γυναίκα υπολοχαγός παρενοχλήθηκε σεξουαλικά μπροστά σε εκατοντάδες γυμνούς άνδρες σαν παράδειγμα τι θα μπορούσε να κάνει η αστυνομία στις γυναίκες και τις κόρες των κρατουμένων.

Ο σύζυγός της επίσης αξιωματικός και κρατούμενος στον ίδιο χώρο, αναγκάστηκε να παρακολουθήσει την σεξουαλική παρενόχληση της γυναίκας του από τους αστυνομικούς.

Ο Χακάν Γκιουλέρ, ένας 38χρονος αξιωματικός, κατέθεσε στο δικαστήριο στις 2 Ιανουαρίου 2018 ότι είδε έναν αστυνομικό να κόβει το αυτί του παρασημοφορημένου στρατηγού, ανώτερου μέλους του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου (YAŞ) και πρώην διοικητή των Πολεμικών Δυνάμεων Ακίν Οζτούρκ.

Ο Ακίν Οζτούρκ την νύχτα του πραξικοπήματος, έπαιζε με τα εγγόνια του στο σπίτι της κόρης του.

Καταθέτοντας στο 23ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Άγκυρας στις 6 Νοεμβρίου 2017, ο Τζεμάλ  Ιγιγκούν-43χρονος αντισυνταγματάρχης, δήλωσε ότι η αστυνομία άρχισε να τους απειλεί με τον βιασμό των συζύγων και των παιδιών τους – από 5 έως 6 ετών – όταν τους έβαλαν στο λεωφορείο για τη μονάδα κράτησης.

«Κατά την διάρκεια της διαδρομής, έλεγαν: «Ποιος θα μας εμποδίσει να τις βιάσουμε τώρα; Όλες θα είναι πόρνες. Όλη η Άγκυρα θα τις βιάσει ομαδικά», εννοώντας τις μητέρες μας, τις συζύγους και τις κόρες μας 5 ή 6 ετών, οι οποίες είναι οι πιο αγαπημένοι μας άνθρωποι», είπε ο Ιγιγκούν, καθώς θυμόταν τις βλάβες, τις απειλές και τις προσβολές που άκουσε κατά τη διάρκεια της διαδρομής με το λεωφορείο.

Κατέθεσε στο δικαστήριο πως οι αστυνομική κάθε μέρα έβριζαν συνεχώς, προσέβαλλαν και απειλούσαν τους κρατουμένους. Κάποιοι από αυτούς φώναζαν: «Προδότες, πουλημένα σκυλιά, γιοι σκύλας, χωρίς αίμα, Εβραιόσποροι, απόγονοι Αρμενίων, οι μητέρες, οι αδερφές, οι κόρες και οι γυναίκες σας είναι όλες χαλάλ για εμάς(εννοώντας ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν με αυτές)»

Ο Ερντογάν Σιτσέκ, 43χρονος αντισυνταγματάρχης, δήλωσε στο δικαστήριο στις 29 Νοεμβρίου 2017 ότι αναγκάστηκε να μείνει με τα εσώρουχά του, ότι ξυλοκοπήθηκε με το άκρο του τουφεκιού και ότι γρονθοκοπήθηκε επανειλημμένα ενώ ήταν δεμένος με χειροπέδες και ξαπλωμένος στο έδαφος.

Ανέφερε ένα περιστατικό βασανιστηρίων που είδε. «…Στο περιστατικό που έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια μου, προσπαθούσαν να διεισδύσουν με την κάνη ενόςM-16 [τουφέκι] στον πρωκτό αυτού του άνδρα μέσα από τα εσώρουχά του, ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος….»,

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης της 25ης Δεκεμβρίου 2017, ο Φουάτ Παλά, ένας 35χρονος αξιωματικός, μοιράστηκε αυτό που έζησε για το πώς ένας αστυνομικός απείλησε έναν κρατούμενο με τον βιασμό ενός αγέννητου κοριτσιού στο χώρο κράτησης.

«Κύριε, δεν ξέρω ποιος ήταν αυτός ο άντρας, αλλά η σύζυγός του επρόκειτο να γεννήσει ένα κοριτσάκι. Ένας αστυνομικός ήρθε σε αυτόν και τον καταράστηκε, λέγοντας ότι θα [βιάσει] την αγέννητη κόρη του».

Ο λοχίας Ακίφ Ουιγκούν είπε στο δικαστήριο, ότι στις 30 Νοεμβρίου 2017 ότι είχε βιώσει παρόμοια βασανιστήρια.

«Αυτοί [η αστυνομία] είδαν τους εαυτούς τους ως νικητές ενός πολέμου και είπαν: “Είμαστε ο Αζραήλ σας [άγγελος του θανάτου], πολεμήσαμε εναντίον σας και κερδίσαμε. Από τώρα και στο εξής, ο πλούτος σας, οι κόρες σας, τα παιδιά σας και οι επιχειρήσεις σας είναι τα [τζιχαντιστικά] λάφυρά μας”.»

«Αυτό είναι ένα σύνθημα της τρομοκρατικής οργάνωσης του ISIS. Είναι ο τρόπος ζωής τους. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι τέτοιες κουβέντες είχαν εκφραστεί από Τούρκους αστυνομικούς. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω και δεν θέλω να το πιστέψω», είπε ο Ουιγκούν.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/903055_toyrkoi-stratiotes-se-praxikopimaties-oli-i-agkyra-tha-viasei-omadika

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα