Τουρκία: «Τρίζει η καρέκλα» του Ερντογάν -Τι δείχνει τελευταία δημοσκόπηση για τις επικείμενες εκλογές

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν / Φωτογραφία: AP Photo / Burhan Ozbilici
11/07/2022  15:58
«Τρίζει η καρέκλα» του Ερντογάν, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση, που τον δείχνει με ποσοστά κάτω του 30%, μια πτώση λίγο πάνω από 20 μονάδες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές στην Τουρκία.

Η δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Cumhuriyet», διενεργήθηκε από την εταιρεία Eurasia Araştırma και αφορούσε τις επικείμενες εκλογές στην Τουρκία, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της ΕΡΤ.

Αυτό που συγκεκριμένα ξεχωρίζει η δημοσκόπηση είναι ότι ακόμα και αν όλα τα κόμματα «κατέβαζαν» υποψήφιους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συγκέντρωνε ποσοστά της τάξης του 29,8%.

Στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές το κόμμα του Ερντογάν είχε συγκεντρώσει ποσοστό της τάξης του 52,59%. Συνεπώς, μιλάμε για κατακρήμνηση της εκλογικής δύναμης του Τούρκου προέδρου, αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά στις εκλογές του 2023.

Στο ερώτημα «Εάν όλα τα κόμματα προτείνουν χωριστούς υποψηφίους στις προεδρικές εκλογές, τι θα ψηφίζατε;» το ποσοστό ψήφων για τον πρόεδρο του ΡΛΚ Κεμάλ Κιλιτσντάρογου ήταν 28,8%, για τη Μεράλ Ακσενέρ 12,5% και για τον Μιτχάτ Σαντζάρ 9,8%.

Επιπλέον, ποσοστό της τάξης του 6,3% θα συγκέντρωσε ο πρόεδρος του κόμματος DEVA, Αλί Μπαμπατζάν.

O προέδρος του MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εταίρος του Ερντογάν, συγκεντρώνει σύμφωνα με την έρευνα 6,0%.

Ακολουθούν οι Ουμίτ Οζντά (κόμμα Νίκης) 1,9%, Αχμέτ Νταβούτογλου (κόμμα Μέλλοντος) και Μουχαρέμ Ιντζέ (κόμμα Πατρίδας) 1,5% και Τεμέλ Καραμολάογλου (κόμμα Ευτυχίας) και «Άλλο κόμμα» με 1,2%.

iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα