Τουρκία σε ΗΠΑ: «Αυτοί που προσπαθούν να μας δώσουν μαθήματα δημοκρατίας να κοιτάξουν στον καθρέφτη» 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Αιχμηρή ανακοίνωσε εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ως απάντηση των σχόλιων από την Ουάσινγκτον, αναφορικά με τα γεγονότα στα πανεπιστήμια της χώρας.

«Κανένας δεν έχει δικαίωμα να επεμβαίνει στα εσωτερικά της Τουρκίας. Προτείνουμε σε αυτούς που προσπαθούν να δώσουν μαθήματα δημοκρατίας και δικαίου στη χώρα μας να κοιτάξουν στο καθρέφτη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη οι ΗΠΑ είχαν κατηγορηματικά καταδικάσει τη ρητορική σε βάρος των σεξουαλικών μειονοτήτων στην Τουρκία, απαντώντας σε δηλώσεις του Ερντογάν κατά του κινήματος ΛΟΑΤΚΙ.

«Παρακολουθούμε από κοντά τις ειρηνικές διαδηλώσεις κατά του διορισμού ενός νέου πρύτανη» στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Ανησυχούμε για τις συλλήψεις φοιτητών και άλλων διαδηλωτών», πρόσθεσε.

Την Τρίτη, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού αποκάλεσε, σε ανάρτησή του στο Twitter «διεστραμμένους ΛΟΑΔ» τους φοιτητές που διαδηλώνουν. Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τοποθέτησε μια προειδοποιητική σήμανση για «συμπεριφορά μίσους» στο σχόλιο αυτό, χωρίς όμως να το διαγράψει.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/960242_toyrkia-se-ipa-aytoi-poy-prospathoyn-na-mas-dosoyn-mathimata

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα