Ο αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ «ξαναχτυπά» με αφορμή τη συζήτηση για τις πολιτικές δολοφονίες στην Τουρκία.

Ο Σεντάτ Πέκερ δήλωσε ότι μπορεί να συμβούν πολιτικές δολοφονίες στη χώρα, προειδοποιώντας για λίστα που περιλαμβάνει τον ίδιο και μέλη σε ΜΜΕ στην Τουρκία.

«Δημοσιογράφοι της αντιπολίτευσης στη λίστα»

«Ακούγεται για μια λίστα δολοφονιών στην οποία έχω συμπεριληφθεί. Ορισμένοι δημοσιογράφοι της αντιπολίτευσης είναι στη λίστα, επειδή αναφέρουν τις δηλώσεις μου. Γιατί οι άνδρες που κρατούν όπλο θέλουν να σκοτώσουν αυτούς που κρατούν ένα μολύβι; Εξάλλου, εγώ είμαι αυτός που κάνει αυτές τις δηλώσεις, όχι οι δημοσιογράφοι», έγραψε ο Πέκερ σε ένα tweet την Τρίτη.

«Ο Ερντογάν θα κάνει τα πάντα»

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου πριν από λίγες ημέρες, στις 8 Οκτωβρίου, είχε συναντηθεί με δημοσιογράφους στη Μερσίνα. Εκεί, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του επικαλέστηκε δήλωση του Ερντογάν κατά της Ακσενέρ τον περασμένο Μάιο μετά από επίθεση που είχε δεχτεί από οπαδούς του ΑΚΡ στη Ριζούντα. «Αυτές είναι οι καλές σου οι μέρες, θα δεις τι έρχεται μετά», είχε πει.

Και ο Κιλιτσντάρογλου εξέφρασε την ανησυχία του ότι μπορεί να γίνουν πολιτικές δολοφονίες. «Για τις πολιτικές δολοφονίες ανησυχώ. Είναι δηλώσεις του ίδιου του Ερντογάν. Είπε, “Περίμενε και θα δούμε τι θα σου συμβεί“. Ο Ερντογάν προκειμένου να μη φύγει από την εξουσία θα κάνει τα πάντα. Αυτή είναι η τουρκική εκδοχή του πώς να μη φύγεις από την εξουσία. Θα προσπαθήσει τα πάντα για να μη φύγει. Επειδή βλέπει πόσο βαρύ είναι το κόστος της αποχώρησης από την εξουσία για αυτόν», είπε χθες ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Τουρκία

Βλέπει και ο Αϊντίν πολιτικές δολοφονίες

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Σοζτζού“, ο αντιπρόεδρος του Καλού κόμματος Κοράι Αϊντίν αναφέρθηκε και αυτός σε πολιτικές δολοφονίες στην Τουρκία. «Κι εμείς έχουμε ακούσει ότι θα υπάρξουν πολιτικές δολοφονίες». Για να αντιδράσει στη συνέχεια ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, υποστηρίζοντας:

«Εκείνοι που κατήγγειλαν “πολιτικές δολοφονίες” προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα φόβου» στη χώρα και κάλεσε όσους τα λένε να διαβιβάσουν ό,τι έγγραφα έχουν στην κατοχή τους στον εισαγγελέα. «Αυτά τα ψέματα που διατυπώθηκαν ανεύθυνα στοχεύουν στην εμπιστοσύνη του έθνους μας, στοχεύουν το κράτος. Ο κύριος σκοπός αυτών των ισχυρισμών είναι να υπονομεύσουν την εθνική ενότητα και αλληλεγγύη της χώρας μας και να διαταράξουν την κοινωνική μας ειρήνη» κατά τον Φαχρετίν Αλτούν, που είναι η «φωνή» του Ερντογάν.

Το θέμα δεν έμεινε εκεί και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε στον Αλτούν: «Τι θα γίνει δηλαδή μετά το “αυτές είναι οι καλύτερες μέρες σου”; Σε ποιον ανήκει αυτή η φράση; Αυτό δεν είναι απειλή; Δηλαδή ένας ηγέτης πολιτικού κόμματος θα δεχθεί επίθεση και ο ηγέτης της χώρας θα σηκωθεί και θα το ανακοινώσει. Τι σημαίνει αυτό; Αγάπη δε νομίζω να σημαίνει, ούτε ότι θα τον αγκαλιάσει».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ, απάντησε σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Φαχρετίν Αλτούν: «Δεν απαντώ στους διορισμένους» αλλά στη συνέχεια σημείωσε: «Ακούγονται τέτοιου είδους πράγματα φυσικά, αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να μας απασχολούν πολύ. Αλλά εγώ πιστεύω ότι ο θάνατος δεν είναι ούτε μια ανάσα ούτε μια ανάσα μετά».

https://www.militaire.gr/toyrkia-o-arhimafiozos-xanachtypa-proeidopoiisi-gia-politikes-dolofonies/