Τουρκία: Εκτός ύλης ο Δαρβίνος – Επικρίσεις από την ακαδημαϊκή κοινότητα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Επικρίσεις από την ακαδημαϊκή κοινότητα έχει προκαλέσει η απόφαση του τουρκικού υπουργείου Παιδείας να αφαιρέσει την εξελικτική θεωρία του Δαρβίνου από την σχολική ύλη, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet. Όπως υποστήριξαν πολλοί καθηγητές σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Τουρκίας, αυτό συμβαίνει μόνο στη Σαουδική Αραβία.

Το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας είχε σχεδιάσει μία διαδικτυακή πλατφόρμα στην οποία θα συζητούνταν από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 10 Φεβρουαρίου τα 52 διαφορετικά μαθήματα του σχολικού προγράμματος, εκτός από αυτό της θρησκείας και της ηθικής. Στη συνέχεια, το κεφάλαιο που αφορούσε την εξέλιξη αφαιρέθηκε από την ύλη του μαθήματος της βιολογίας, το οποίο διδασκόταν στο τελευταίο έτος του αντίστοιχου τουρκικού Λυκείου. Αυτό αντικαταστάθηκε από ένα άλλο κεφάλαιο με όνομα «Τα πλάσματα και η εξέλιξη».

Οι Τούρκοι ακαδημαϊκοί υπογράμμισαν ότι σε άλλα κράτη του κόσμου η εκπαίδευση για το περιβάλλον και την οικολογία ξεκινά νωρίς ακόμη και στην προσχολική εκπαίδευση, όπως γίνεται στη Φινλανδία.

«Η κοινή πορεία των ζώντων πλασμάτων και το μάθημα της εξέλιξης πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στα πρώτα στάδια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το μάθημα της Επιστήμης και της Τεχνολογίας στο δημοτικό σχολείο πρέπει να παρουσιάζεται με τέτοια οπτική, ώστε οι μαθητές να το συνδέουν με μαθήματα που θα διδαχθούν στα επόμενα χρόνια και θα πρέπει να τους δοθεί μία εξελικτική οπτική γωνία», αναφέρεται στην έκκληση των ακαδημαϊκών.

“Καθημερινή”

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ”Επικρισεις απο την ακαδημαικη κοινοτητα εχει προκαλεσει η αποφαση του τουρκικου υπουργειου Παιδειας να αφαιρεσει την εξελικτικη θεωρια του Δαρβινου απο τη σχολικη υλη”,αυτολεξει, -κατα το δημοσιευμα-, που σημαινει οτι στην αντιθεση αυτη περιλαμβανονται ΟΛΟΙ( ακαδημαικη κοινοτητα) οι καθηγητες των ανωτατων εκπαιδευτικων ιδρυματων της Τουρκιας-το προπαγανδιστικο-. Παρακατω αναφερεται οτι ”υπηρξαν πολλοι -οχι ολοι- καθηγητες , που υποστηριξαν οτι αυτο συμβαινει μονο στην Σαουδικη Αραβια, η οποια σημειωτεον εχει τους δυο ιερους τοπους ( Μεκα,Μεδινα) των μουσουλμανων και ειναι κατι σαν τους Αγιους τοπους των Ορθοδοξων και Καθολικων στην Παλαιστινη -Ισραηλ. Τελικως ποσοι καθηγητες επι ποσων συνολικα, ειναι αντιθετοι με την καταργηση της Δαρβινικης θεωριας, που δεν ισχυει ουτε στο Ισραηλ , που πιστευουν στην δημιουργια του κοσμου απο τον παντοκρατορα ενα ΘΕΟ , βασει των γραφων της Παλαιας Διαθηκης τους, ισως γιατι και αυτοι να μη θελουν να θεωρουνται απο τους Δαρβινομανεις ”επιστημονες”, οτι ειναι απογονοι των πιθηκων, ΠΙΘΗΚΩΝ , που εκατομυρια χρονια τωρα κατορθωσαν να αποκτησουν ”ενος κοκκορου γνωση ” ΜΟΝΟΝ. Αραγε ποσα εκατομυρια χρονια θα χρειασθουν για να γινει ενας πιθηκος της σημερον κανονικος ανθρωπος ,-με τις σημερινες δυνατοτητες -, του οποιου δεν γνωριζουμε το επιπεδο των γνωσεων του τοτε. Μηπως ειναι καιρος -μετα απο τοσες ιστορικες και επιστημονικες αναθεωρησεις που δικαιολογημενα εν πολλοις κανουμε- να ”ριξουμε στον καλαθο των αχρηστων” και την θεωρια του ΔΑΡΒΙΝΟΥ και επειδη ”εξυπηρετησε” τις αθεες υλιστικες θεωριες και πραξεις του Κομουνισμου και των αλλων υλιστικων θεωριων και επειδη ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα ξαναγεννηθουν-αν ποτε εξελιχθηκαν -γεννηθηκαν- ανθρωποι απο πιθηκους, που το μονο που καταφερνουν ειναι να μιμουνται πληρεστερα των αλλων ζωων τις κινησεις και συνηθειες των ανθρωπων και να ενεργουν ,οπως τα σκυλια του Παυλωφ και τα ζωα των τσιρκο;;;. Στην Τουρκια- αναμενομενο με την επανισλαμοποιηση της -, καθως φαινεται ξεκινησε η συζητηση . Μηπως να ξεκινουσε και στην Ελλαδα της Ελληνορθοδοξιας με τις δυο σπουδαιες ”Παλαιες Διαθηκες ”, την Αρχαια Κοσμογονια και Μυθολογια μας και την Εβραικη, που αθελα του μαλλον εξαφανισε και τις δυο ο Δαρβινος , υστερα απο 2700 χρονια. Ισως ειναι η μονη φορα , που οι αρχαιοπληκτοι Ελληνες -τωρα εχουμε και τους 12θειστες-που δεν αντεδρασαν ,ουτε αντιδρουν στην Δαρβινικη θεωρια, που μας θελει ολους τους ανθρωπους ζωα, μερικοι απο τους οποιους βεβαια ειναι , γιαυτο και ο λατινος κατεγραψε το γνωστο ”ο ανθρωπος για τον ανθρωπο λυκος ”- homo hominis lupus”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα