Τουρκία: Δάκρυα θλίψης και διαμαρτυρίας στον τόπο βεβηλωμένων μνημάτων στο αρμενικό νεκροταφείο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μια Αρμένισα που επισκέφθηκε ένα αρμενικό νεκροταφείο στην ανατολική πόλη Βαν της Τουρκίας, το βρήκε βεβηλωμένο και είπε. «Τώρα που δεν έχει μείνει κανείς ζωντανός για να σκοτώσουν, σπάνε τις ταφόπλακες και βεβηλώνουν τους τάφους».

Μια Αρμένισα επισκέφθηκε τον χώρο ενός παλιού αρμενικού νεκροταφείου στην περιοχή Τουσμπά, της ανατολικής επαρχίας Βαν (Wan) της Τουρκίας. Δεν μπορούσε να σταματήσει τα δάκρυά της καθώς παρακολουθούσε την καταστροφή στον χώρο, καθώς οι κάμερες κατέγραφαν τα στοιχεία της βεβήλωσης.

Πρόκειται για ένα αρμενικό νεκροταφείο που βεβηλώθηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς πριν από λίγο καιρό, από άτομα που ισχυρίζονται ότι είναι ιδιοκτήτες του χώρου.

Η Gayane Gevorgyan, Αρμένισα, εγκαταστάθηκε στο Βαν κατά τη διάρκεια του φετινού έτους το οποίο σηματοδοτεί την 100η επέτειο της γενοκτονίας, που είχε ως αποτέλεσμα τους φόνους και τους θανάτους χιλιάδων Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Το Βαν ήταν μια πόλη που κάποτε φιλοξένησε μία από τις πολυπληθέστερες αστικές κοινότητες των Αρμενίων.

Μιλώντας στο Πρακτορείο Ειδήσεων Μεσοποταμίας, σημείωσε πόσο δύσκολο ήταν να αντιληφθεί κανείς ότι το αρμενικό νεκροταφείο καταστράφηκε χρησιμοποιώντας βαριά μηχανήματα.

«Βλέπουν τέτοια πράγματα και κάνουν το ίδιο στο Αζερμπαϊτζάν», είπε. «Κάνουν το ίδιο πράγμα στα αρμενικά νεκροταφεία. Δεν μαθαίνουν κάτι ωραίο ο ένας από τον άλλον. Κανείς δεν μαθαίνει τίποτα σε αυτόν τον όμορφο κόσμο».

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα