Τουρκία: Αυξήθηκε σημαντικά ο προϋπολογισμός του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών – MİT

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Ο Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι μίλησε στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας για τον προϋπολογισμό της Προεδρίας και των θυγατρικών της οργάνων.

Ο Οκτάι είπε στην Επιτροπή Σχεδίου και Προϋπολογισμού της Βουλής:

«Ο Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών συνεχίζει τον αγώνα του κατά της FETÖ σε διεθνή κλίμακα.

Με τις υπηρεσίες πληροφοριών και διπλωματίας της, η οργάνωση έχει εξασφαλίσει την έκδοση περισσότερων από 100 τρομοκρατών της FETO από διάφορες χώρες στη χώρα μας.

Η πίστωση του MİT για το 2022 είναι 5 δισεκατομμύρια 176 εκατομμύρια λίρες και η πίστωση 7 δισεκατομμυρίων 729 εκατομμύρια 120 χιλιάδες λίρες προβλέπεται για το 2023.

Η MİT δεν δίνει λογαριασμό…

Όπως επισημαίνει η τουρκική εφημερίδα Sozcu, το Ελεγκτικό Συνέδριο ανακοίνωσε στις 30 Σεπτεμβρίου τα αποτελέσματα του ελέγχου του 2021.

Οι  σχετικές αναφορές δόθηκαν στη δημοσιότητα. Ο Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών (MIT) , ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στις «Δημόσιες Διοικήσεις εντός του πεδίου εφαρμογής του Γενικού Προϋπολογισμού», δεν υπέβαλε την έκθεση δραστηριοτήτων και τις οικονομικές καταστάσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο, επιπλέον δεν διενεργήθηκε έλεγχος στο ίδρυμα, όπως αναφέρεται.

5 εκατομμύρια λίρες στις εφαρμογές  του Κέντρου Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας

Σύμφωνα με τον Οκτάι αυξήθηκαν οι χρηματοδοτήσεις προς τις αμυντικές βιομηχανίες

Στις 11 Νοεμβρίου 2022, ο αριθμός των αιτήσεων προς το Κέντρο Επικοινωνίας της Τουρκικής προεδρίας – CIMER, έφτασε τα 4 εκατομμύρια 990 χιλιάδες 433 και το ποσοστό ανταπόκρισης των αιτήσεων ήταν 91 τοις εκατό.

«Ενώ μόνο 56 εταιρείες δραστηριοποιούνταν στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας το 2002, σήμερα ο αριθμός αυτός έχει ξεπεράσει τις 2000 και έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο οικοσύστημα.

Ενώ η Τουρκία θεωρούνταν σημαντικός αγοραστής στην παγκόσμια αγορά στο παρελθόν, έχει γίνει ένας σημαντικός εξαγωγέας σήμερα. Είναι μεταξύ των 3-4 κορυφαίων χωρών στον κόσμο στον σχεδιασμό, την παραγωγή και τις πωλήσεις μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων.

Τριπλασιάστηκε ο προϋπολογισμός της Diyanet

Ο Οκτάι δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων -Diyanet για το 2023, που είχε προϋπολογισμό 13 δισεκατομμυρίων λιρών το 2021, αυξήθηκε σε 35 δισεκατομμύρια 910 εκατομμύρια λίρες, αποκαλύπτοντας ότι η διαφορά ήταν 3 φορές μεγαλύτερη.

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μία μεγάλη χώρα, που θέλει να έχει παρουσία στην διεθνή σκηνή και να την υπολογίζουν, αυτά κάνει. Μία χώρα μικρή κι ασήμαντη, χρησιμοποιεί τις μυστικές της υπηρεσίες για παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων τού πρωθυπουργού. Έκαστος στο είδος του…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα