Τον Γιώργο Τσούνη, ως νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, σκέφτεται να ορίσει ο Μπάϊντεν.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Γιώργος Τσούνης, στο κέντρο, παρακολουθεί στην Νέα Υόρκη την παρέλαση για την Ελληνική Ανεξαρτησία, ως επίτιμος προσκεκλημένος.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σύμφωνα με πληροφορίες, σκέφτεται να ορίσει τον Ελληνοαμερικανό δικηγόρο και σημαντικό ξενοδοχειακό παράγοντα Τζορτζ Τσούνη ως νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα μπορούσε να προσφέρει αυτήν την  περίβλεπτη θέση στον Τσούνη, επιτρέποντάς του να γίνει ο επόμενος Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα.

“Ο Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να ορίσει τον δημοκρατικό οικονομικό υποστηρικτή Γιώργο Τσούνη, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Chartwell Hotels, για να υπηρετήσει ως πρέσβης στην Ελλάδα”, ανέφερε το ρεπορτάζ του AP.

“Ο Τσούνης διορίστηκε από τον Ομπάμα το 2013 για να υπηρετήσει ως πρέσβης στη Νορβηγία, αλλά παραιτήθηκε μετά από μια δύσκολη ακρόαση στη Γερουσία. Ο Tσούνης αναγνώρισε κατά τη διάρκεια της ακρόασης ότι δεν είχε επισκεφθεί τη Νορβηγία και αναφέρθηκε κατά λάθος στον αρχηγό της κυβέρνησης της χώρας ως «πρόεδρο» και όχι «πρωθυπουργό», συνεχίζει το ρεπορτάζ.

Ποιος είναι ο Γιώργος Τσούνης

Ο Γιώργος Τζέιμς Τσούνης είναι Ελληνοαμερικανός δικηγόρος και μεγιστάνας ξενοδοχείων, ο οποίος υποστήριξε από την αρχή την εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν για την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών.

Το 2018 είχε πει, σύμφωνα με την Politico: «Μην αφήσετε κανέναν να σας ξεγελάσει: Εάν αποφασίσει να διεκδικήσει την προεδρία, θα δείτε μια εθνική υποδομή να ενώνεται».

«Στο παρελθόν όταν διεκδίκησε, υπήρξε ένας τρομερός αντίπαλος… Εάν επιλέξει να διεκδικήσει το 2020, θα ήταν ο υποψήφιος που μοιάζει με τον Ομπάμα-Κλίντον. Νομίζω ότι οι άνθρωποι θα ένιωθαν ότι είναι η ώρα του τώρα και νομίζω ότι πολλές από τις χώρες θα ένιωθαν ότι χρειαζόμαστε έναν Τζο Μπάιντεν ως πρόεδρο. ”

Ο Τσούνης, ο γιος μεταναστών πρώτης γενιάς από την Ελλάδα, του Τζέιμς και της Ελένης Τσούνη, είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Chartwell Hotels / Η εταιρεία διαθέτει, αναπτύσσει και διαχειρίζεται τα ξενοδοχεία Hilton, Marriott και Intercontinental στην Πενσυλβάνια, τη Νέα Υόρκη, το Νιού Χάμσαϊρ και το Ρόουντ Άιλαντ . Ο Ελληνοαμερικανός διαχειρίζεται επίσης το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της οικογένειάς του.

Μετά την εγγραφή του ως Δημοκρατικού τον Νοέμβριο του 2009, ο Τσούνης συγκέντρωσε τουλάχιστον 500.000 $ για την εκστρατεία του Ομπάμα για το 2012, και έδωσε 300.000 $ στο Δημοκρατικό υπερ-PAC και 75.800 $ στο Ταμείο Νίκης του Ομπάμα, σύμφωνα με το Κέντρο Πολιτικής Απόκρισης.

Σύμφωνα με τα κρατικά αρχεία, ο Τσούνης και η σύζυγός του, Όλγα, έχουν δώσει 115.000 $ στην εκστρατεία επανεκλογής του Κυβερνήτη Andrew M. Cuomo το 2014

Διορίστηκε ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Νορβηγία από τον Πρόεδρο Ομπάμα, αλλά αργότερα ανέφερε ότι δεν επιζητούσε πλέον τον διορισμό.

Ο Τσούνης τιμήθηκε από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής. Σε μια προηγούμενη δήλωση, είχε υπογραμμίσει ότι η Ουάσινγκτον πρέπει να κάνει ό, τι μπορεί για να βοηθήσει την Κύπρο αναγκάζοντας τον τουρκικό στρατό να εγκαταλείψει το κατεχόμενο τμήμα του νησιού.

Ο σημερινός πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Ο νυν πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα είναι ο Τζέφρυ Πάγιατ.

Ο Πάγιατ ήταν πρώην πρέσβης στην Ουκρανία. Στις 19 Μαΐου 2016, διορίστηκε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για να υπηρετήσει ως Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα.

Γεννήθηκε το 1963 στη Λα Χόγια, ένα προάστιο του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Έλαβε το πτυχίο του στις πολιτικές σπουδές το 1985 από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Irvine, και μεταπτυχιακό στις διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Yale το 1987.

greekreporter.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα