Τι συμβαίνει με τον Ζέρβα;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι δημοτικές εκλογές του 2023 ακόμη αργούν και με τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ακρίβεια και την πανδημία ουδείς ασχολείται με αυτές. Ωστόσο στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας φαίνεται πως από τη μία εκφράζει την αγωνία του να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο, από την άλλη σκέπτεται το ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκη.

Για το δεύτερο δεν ξέρουμε να σας πούμε.

Ξέρουμε όμως για το πως η αγωνία του για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου περνάει και μέσα από το άγχος του για τη στήριξη της ΝΔ. Θυμίζουμε ότι το 2019 όταν υποστηρίχθηκε ο Νίκος Ταχιάος από τη ΝΔ, ο Κ. Ζέρβας εμφανιζόταν «ακομμάτιστος».

Για την… ιστορία ο κύριος Ζέρβας μπήκε στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας το 2015 αλλά μάλλον δίχως να συμφωνεί με την… ιστορία της. Το 2012, στα «δύσκολα» χρόνια, δήλωνε για τον Κώστα Καραμανλή πως απέτυχε και παρέδωσε τα κλειδιά και το 2017 ξιφουλκούσε κατά των πολιτικών ηγετών της τελευταίας 30ετίας και κατά του Αντώνη Σαμαρά για τις οικονομικές προτάσεις που είχε παρουσιάσει γνωστές ως «Ζάππεια». Αλλά και όταν ο Σαμαράς έκανε την τρικομματική κυβέρνηση για να σταθεί η χώρα ξανά στα πόδια της, ο κύριος Ζέρβας, από την «ασφάλεια» της τότε διοίκησης Μπουτάρη, με τον οποίο μετά τα «έσπασε», έβρισκε να κριτικάρει τον τρόπο στελέχωσής της «καταγγέλλοντας» κομματικές επιλογές, καραμπόλες και ισορροπίες.

Ουδείς ωστόσο στη Θεσσαλονίκη ξεχνάει, ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που τον στήριξαν στον δεύτερο γύρο για να μη βγει ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ στη λογική του «μη χείρον βέλτιστον», πως ενώ σε όλη την προεκλογική περίοδο κατηγορούσε όσους υποψήφιους είχαν κομματική στήριξη αμέσως μετά την εκλογή του προσέφερε απλόχερα και δημόσια τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει των εθνικών εκλογών.

Από την άλλη, μεγάλο μέρος της προεκλογικής του ομιλίας στο «Βελλίδειο», εκεί που μιλούν στη ΔΕΘ οι πολιτικοί αρχηγοί, την αφιέρωσε για να επιτεθεί στις «κομματικές επιλογές» λέγοντας πως «δεν περιμέναμε κανένα τηλέφωνο επιστράτευσης από την Αθήνα». Δεν είπε βέβαια πως το είχε διεκδικήσει αυτό το τηλεφώνημα αλλά τελικά οι κλήσεις έμειναν… αναπάντητες.

Τώρα τα πράγματα έχουν ζορίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον ίδιο, καθώς αδυνατεί να πετύχει την αναγκαία συναίνεση για να «περάσει» τα θέματά του με πρόσφατο παράδειγμα τον ποδηλατόδρομο, ένα έργο που χαρακτηρίστηκε πρόχειρο από την πρώτη στιγμή, όμως η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης που προχώρησε στην κατασκευή του επιβαρύνοντας τα ταμεία με περισσότερα από 300.000 ευρώ, τώρα τον καταργεί (Ζέρβας: Αφού ξόδεψε 100δες χιλιάδες ευρώ για ποδηλατόδρομο, τώρα τον καταργεί).

Κάτι σαν τον Μεγάλο Περίπατο του Μπακογιάννη.

Μόνο που αντί για τον Ρουβά, ο Ζέρβας την Πρωτοχρονιά έφερε τον Μουζουράκη…

https://www.antinews.gr/action.read/kleidarotrupa/ti-sumbainei-me-ton-zerba-/11.157124

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα