Τι συζητήθηκε στη μυστική σύσκεψη των ΓΕΕΘΑ ΗΠΑ, Ρωσίας, Τουρκίας στην Αττάλεια

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μια εξαιρετικής σημασίας συνάντηση έγινε εν κρυπτώ σήμερα το πρωί στην Αττάλεια της νότιας Τουρκίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών ήταν το μέλλον της Ιεράπολης/ Μένπετζ και η παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων που βρίσκονται στη Συρία, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη».

Η μυστική σύσκεψη συγκλήθηκε για να γίνει διαχείριση της κατάστασης που δημιουργήθηκε στην Ιεράπολη μετά την κατάληψη της περιοχής από τον τουρκικό στρατό –κατόπιν πολιτικής εντολής– και τον διωγμό των Κούρδων ανατολικά του Ευφράτη. ‘Ηδη, από χθες, οι τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται αντιμέτωπες με τμήματα στρατού των ΗΠΑ και της Ρωσίας!


Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη των ΓΕΕΘΑ ΗΠΑ, Τουρκίας, Ρωσίας

Η Ουάσινγκτον θεωρεί πως οι “Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις” αντιπροσωπεύουν τις πλέον αποτελεσματικές στρατιωτικές δυνάμεις της περιοχής για την αντιμετώπιση των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος, την στιγμή που οργανώνεται μία τεράστια στρατιωτική επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης Ράκα, της πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Η τριμερής σύσκεψη πραγματοποιείται μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ ότι η χώρα του δεν είναι πιθανόν να εξαπολύσει επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης Μάνμπιτζ, στη βόρεια Συρία, «χωρίς συντονισμό με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ». Η σύσκεψη συμπίπτει και με την προέλαση των ιρακινών στρατιωτικών δυνάμεων, με την υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών στη Μοσούλη, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της συνάντησης των ΓΕΕΘΑ ΗΠΑ, Ρωσίας και Τουρκίας είναι πως μέχρι την αποκάλυψη της είδησης, δεν είχε γίνει καμία ανακοίνωση για την άφιξή τους στην Τουρκία.

pontos-news.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα