Τι δεν καταλαβαίνουμε.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Επιλογή μας είναι οι χαμηλοί και προσεκτικοί τόνοι. Αλλά κάποιες επισημάνσεις κοινής λογικής.
Μέχρι στιγμής:
-Η Τουρκία παραβιάζει την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
-Η ελληνική πλευρά παραδέχεται ότι το τουρκικό σκάφος βρίσκεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
-Διάφοροι προσπαθούν να μας πείσουν ότι μπορεί να βρίσκεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το τουρκικό σκάφος αλλά δεν υπάρχει παραβίαση κυριαρχικού δικαιώματος προς το παρόν (αφού δεν μπορεί ή δεν κάνει έρευνες). Και πως κάπου εκεί βρίσκεται και ο ελληνικός στόλος ο οποίος αν χρειαστεί θα παρέμβει.
-Αυτήν την κόκκινη γραμμή του αν χρειαστεί δεν έχουμε καταλάβει.
-Η αίσθηση στην κοινή γνώμη είναι πως ο Ερντογάν κάνει ό,τι θέλει και πως όσα μας έλεγε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ήταν λόγια του αέρα.
-ΗΠΑ, Ρωσία, Ε.Ε. είναι απούσες. Μόνο λόγια όπως αναμέναμε. Η ανάσχεση αν γίνει θα γίνει απο την Ελλάδα.
-Ο κίνδυνος για την Τουρκία να χάσει είναι σοβαρότερος στα μέτωπα της Συρίας και της Λιβύης.
-Η Τουρκία εκβιάζει να μην κυρωθεί στη βουλή η συμφωνία με την Αίγυπτο και ουσιαστικά επιδιώκει να αμφισβητήσει κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Δεν ενδιαφέρεται να κάνει έρευνες.
-Θα ήταν τραγικό λάθος οποιαδήποτε διαμεσολάβηση που θα οδηγούσε σε συνομιλίες Ελλάδος- Τουρκίας εφ όλης της ύλης και υπο το κράτος πιέσεων. Στο πρώτο αδιέξοδο θα ξαναβγεί ο τουρκικός στόλος.
-Υπενθυμίζω στον κ. Μητσοτάκη, διότι στο Χάρβαρντ μπορεί να μην τα διδάχθηκαν πως για να υπογραφεί η Συνθήκη της Λωζάννης χρειάστηκε ο Στρατός του Έβρου. Μια μεγάλη στρατιωτική κινητοπίηση που απειλούσε συνέχιση του πολέμου.
-Απο την παρούσα κρίση θα φανεί η αναγκαιότητα ύπαρξης στρατιωτικής ισχύος. Αν για άλλη μια φορά αποδειχθεί πως είτε διαθέτουμε ένοπλες δυνάμεις είτε δεν διαθέτουμε είναι το ίδιο πρέπει να ξανασκεφτούμε τον ρόλο τους. Δεν υπονοώ τις ίδιες τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά την πολιτική βούληση να χρησιμοποιηθούν στις διπλωματικές προσπάθειες.

spot_img

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γνωστός τηλεσχολιαστής και διευθυντής εφημερίδας είπε χθες ότι η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να πατήσει πρώτη τη σκανδάλη.Ο συγκεκριμένος είναι υψηλού κύρους δημοσιογράφος γνωρίζει πολλά και όπως φαίνεται είναι πολύ πιθανόν τα λεγόμενά του να απηχούν τις θέσεις των “συμμάχων” και του εδώ πολιτικού κατεστημένου. Αφού λοιπόν δεν σκοπεύουν να τα εφαρμόσουν,τι χρειάζονται τα μεγάλα λόγια; Έστω ένα ίχνος συνέπειας και σοβαρότητας να υπήρχε.Οι απέναντι γελάνε με τις δικαιολογίες μας. Κι επιτέλους αν θέλουν να εξευτελίζονται αυτοί,δικαίωμά τους, δεν έχουν το δικαίωμα όμως να μας εξευτελίζουν ως λαό.

  2. Όλα είναι όπως τα γράφετε ,αγαπητές Ανιχνεύσεις,πλην του ότι η Στρατιά του Έβρου ,υπό τον σκληροτράχηλο Θεόδωρο Πάγκαλο, παρακαλούσε να εισβάλει και στην Κων/πολη αμέσως μετά την Μικρασιατική καταστροφή για να κρατηθεί τουλάχιστον η Ανατολική Θράκη ,αλλά το τότε ”Βενιζελικό κογκλάβιο”υπέγραψε την Συμφωνία των Μουδανιών και σε δέκα ημέρες εκκενώθηκε η Ανατολική Θράκη και μας ήρθαν με τα βοιδάμαξα μέσα στις λάσπες κάπου 350 χιλιάδες Θρακιώτες πρόσφυγες.
    Βεβαίως ήταν αυτός ο Πάγκαλος ,που έκανε την ανάκριση και αγωνίσθηκε να εκτελεσθούν ως προδότες οι έξι το 1922 ,για να γράψουν την Ιστορία -όπως πάντα οι νικητές- ισχύοντος και του ρητού ”ουαί τοις ηττημένοις”.
    Και μια που αναφέραμε ρητό ας προσθέσουμε και το γνωμικό για τον πόλεμο του Ναπολέοντος Βοναπάρτη.” Η τέχνη του πολέμου έγκειται στο να κερδίζουμε χρόνο ,όταν έχουμε κατώτερες δυνάμεις ”,πράγμα που έκαναν και κάνουν όλες οι κυβερνήσεις μετά το 1974-και καθώς φαίνεται και η σημερινή- ,που οι εύκολοι στις κρίσεις αναλυτές το μεταφράζουν ως φοβικό σύνδρομο ενός πολιτικού συστήματος και ενός Ελληνισμού ,που ακόμη υπάρχει στην Κωνσταντινούπολη-που ”μόνη αυτή -πάλι κατά τον Ναπολέοντα-είναι μια Αυτοκρατορία” ,την Ίμβρο και φυσικά στην Κύπρο ,που εδώ και 60 χρόνια υπάρχει ένα δεύτερο Ελληνικό κράτος ,με ΒΕΤΟ στην Ευρωπαική Ένωση .
    Φυσικά ο σύνολος Ελληνισμός -και της Ελλάδος- δεν είπε ακόμη την τελευταία λέξη και μπορεί να ξαναζήσουμε ένα νέο 1940 ,γιατί κατά πως ακούσαμε και από το άσμα του Μίκη Θεοδωράκη ” ο Ελληνισμός …νάτος πετιέται …”’.
    Σε κάθε περίπτωση οπωσδήποτε μετά από αυτό ”λαός και στρατός και κυρίως οι ”γραμματιζούμενοι” αναλυτές” να κάνουμε μια ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗ ,όταν μάλιστα είμαστε απόλεμοι από το 1949 και δεχθήκαμε- και ως μέλη της Ευρωπαικής Ενώσεως- ,αλλά κυρίως ως ”προοδευτικοί και σύγχρονοι την αποθρησκειοποίηση την απεθνικοποίηση και την διαπολιτισμικότητα της κοινωνίας μας,ενώ έπρεπε να είμασταν- ως τελευταίο κράτος της Ευρώπης με την Ασιατική και Ισλαμιστική Τουρκία- το μόνο Εθνικό κράτος και με ανοχή της Ευρωπαικής Ενώσεως,που την φρουρούμε από Ανατολάς από το 490 π.Χ.
    Να μη θυμηθούμε τι ”κράξιμο έφαγαν” οι μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ,πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης;;;.

  3. “….” Η τέχνη του πολέμου έγκειται στο να κερδίζουμε χρόνο ,όταν έχουμε κατώτερες δυνάμεις ”,πράγμα που έκαναν και κάνουν όλες οι κυβερνήσεις μετά το 1974-και καθώς φαίνεται και η σημερινή….”
    Κέρδιζαν χρόνο με ποιο σκοπό?
    οργάνωση,θωράκιση στρατού?
    Ανάπτυξη δυνατής οικονομίας?
    Ιδεολογία και εθνικό φρόνημα?
    Εθνικό όραμα?
    Διπλωματικές στρατηγικές σχέσεις?
    Ενημέρωση διεθνούς κοινής γνώμης για τα δίκια μας ή τις τουρκικές πρακτικές?
    Εθνική ενότητα?
    αποδεικνύεται ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να περάσει ο χρόνος της πολιτικής τους θητείας ώστε να παραλάβουν οι επόμενοι τη καυτή πατάτα.
    Το κακό είναι ότι δεν το έκαναν εν κρυπτώ.Ο ελληνικός λαός επιτελούς να τους στείλει σπίτι τους.ως πότε θα δίνει άλλη μια ευκαιρία στο κάθε -αποδεδειγμένα- ανίκανο?

    • Απόλυτα εύστοχες οι επισημάνσεις σας. Κερδίζαμε χρόνο μετά το 1974 και ιδίως μετά το 1981 ή ζούσαμε στον κόσμο μας; Οι κυβερνώντες εξάρθρωσαν την οικονομία, διέλυσαν τις Ένοπλες Δυνάμεις και την αμυντική βιομηχανία, επιβάρυναν τον κρατικό προυπολογισμό με τον διορισμό στο δημόσιο χιλιάδων κομματανθρώπων και στο τέλος χρεωκόπησαν την χώρα κατηγορώντας γι αυτό τον ελληνικό λαό.Την δέ περίοδο του μνημονίου βρήκαν ως αποδιοπομπαίο τράγο και τις Ένοπλες Δυνάμεις τις οποίες ο μέν αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως Παπανδρέου Πάγκαλός αποκαλούσε αντιπαραγωγικές,ο δέ αρμόδιος ΥΕΘΑ Βενιζέλος έβριζε τους αξιωματικούς ως αυτιστικούς. Όσο κι άν είναι καλοπροαίρετος κανείς δέν μπορεί να μήν επισημάνει ότι το πολιτικό σύστημα της μεταπολιτεύσεως εργάστηκε συστηματικά για την αποδυνάμωση της χώρας σε κάθε επίπεδο. Τώρα δυστυχώς ήρθε η ώρα του λογαριασμού. Εννοείται ότι εάν συμβεί οποιαδήποτε συμφορά στο στρατιωτικό επίπεδο θα την πληρώσει αποκλειστικά η στρατιωτική ηγεσία, εφ΄όσον οι πολιτικοί μας απεκδύονται συστηματικώς και αντισυνταγματικώς οποιασδήποτε ευθύνης για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα.

  4. Δεν απαντάτε στο σχόλιό μου ,αγαπητέ κ.Θάνο ,γιαυτό και εγώ δεν σας απαντώ ,αλλά θα ήθελα και την γνώμη σας για την τελευταία παράγραφο του σχολίου μου ,γιατί όλα όσα γράψατε δεν έλαβαν υπόψη όσα εκεί καταγράφονται ,που τα γνωρίζει ο ελληνικός λαός ,όπως γνωρίζει και την κατάντια του κράτους και των κρατικών -και όχι μόνον- δομών και υπαλλήλων ,γιατί είναι αυτός που τα δημιούργησε με τις κακές επιλογές του στις εκλογές και τα ανέχθηκε και τα ανέχεται ακόμη .
    Δυστυχώς έμειναν λίγοι οι φωτισμένοι και οι σκεπτόμενοι -που είναι δύσκολο πράγμα την σήμερον ημέραν με τα τόσα φερέφωνα , την δύσκολη καθημερινότητα και μια νεολαία ,που δυο γενηές τώρα ουδετεροποιήθηκε έναντι της Πατρίδας και της Θρησκείας-.
    Νομίζω πως και εσείς είστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει στο προσκήνιο κανένας ικανός πολιτικός με ικανώτερη ”παρέα”,εκτός αν τους φέρουμε από την Ομογένεια. Είμαστε ,εδώ και 40 χρόνια κράτος συνδικαλισμένων Ελλήνων .
    ΥΓ. Το γνωμικό είναι του Ναπολέοντος Βοναπάρτη και μάλλον ισχύει στα του πολέμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα