Τι απαντά ο Καμμένος για τα “τετελεσμένα” που θέλει να επιβάλλει η Τουρκία στην Κύπρο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

“Eίμαστε πάρα πολύ κοντά σε μία συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αλλά και με χώρες της ευρύτερης περιοχής, μέσω της Κύπρου στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο για τη δημιουργία νέων οδών και νέων τρόπων μεταφοράς ενέργειας με κομβικό το ρόλο της Ελλάδας. Αυτό θα έχει και οικονομικά αποτελέσματα, πολύ πιο σημαντικά ακόμα και από την ίδια τη διαπραγμάτευση και τη δεύτερη αξιολόγηση”,είπε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στο συνέδριο EXPOSEC 2017. Μια απάντηση σ΄ όσα επιχειρεί αυτή τη περίοδο η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ.

“Η Ελλάδα δεν έχει πλέον ρόλο κομπάρσου, αλλά μετά από πολλά χρόνια επανακτά αργά και σταθερά έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία ενός μεγάλου άξονα σταθερότητας απέναντι σε κάθε είδους απειλή”,είπε ο ΥΕΘΑ και πρόσθεσε:

“ Υπό το πρίσμα αυτό, η αναβάθμιση του ρόλου της Σούδας, η επέκταση της συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η στενή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την οποία θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική, οι διμερείς και πολυμερείς πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, ιδιαίτερα με την υπογραφή των συμφωνιών με το Ισραήλ και την Αίγυπτο καθώς και η ενδυνάμωση της συνεργασίας με την Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθιστούν την Ελλάδα ένα παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και αναδεικνύουν τη γεωστρατηγική της θέση.

 

Δεν θα πρέπει, επίσης, κανείς να ξεχνά το ρόλο της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου στην ενεργειακή ασφάλεια και στη διαφοροποίηση προμήθειας ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως στόχος υψηλής προτεραιότητάς της. Τα αποδεδειγμένα μέχρι σήμερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, αλλά και την Ελλάδα, τροποποιούν τα γεωπολιτικά δεδομένα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου”.

Ο ΥΕΘΑ μίλησε όμως και για τα όσα επιχειρούνται στα Βαλκάνια:

“Δεν είναι τυχαίο ότι βλέπουμε χρηματοδοτικές ροές προς οργανώσεις των Βαλκανίων οι οποίες προσπαθούν να μεταφέρουν τον φονταμενταλισμό στη γειτονιά μας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι απαιτείται η άμεση αντίδραση της διεθνούς κοινότητας για να σταματήσει η οργάνωση τέτοιων φονταμεταλιστικών ομάδων στην περιοχή των Βαλκανίων. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Είναι η ώρα να σταματήσουμε την εξάπλωση και τη χρηματοδότηση ενός μουσουλμανικού τόξου το οποίο όμως δε βασίζεται στην πραγματική θρησκεία του Ισλάμ, αλλά στην πρόθεση κάποιων να ενισχύσουν τον φονταμενταλισμό και την τρομοκρατία”.

militaire.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα