Τι ακριβώς εννοεί ο ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος όταν λέει «αν μας επιτεθούν… »

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Έλληνας ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος δήλωσε σήμερα πως «Δεν συμφέρει σε κανέναν να σκεφτεί οποιαδήποτε επιβολή εναντίον κυριαρχικών μας συμφερόντων γιατί το κόστος που θα υποστεί θα είναι πάντα μεγαλύτερο από το οποίο όφελος σκοπεύει να προσπορίσει».

Εν ολίγοις δηλαδή ότι «όποιος μα επιτεθεί θα πληρώσει πολύ μεγάλο κόστος».

Μα δεν πρόκειται να μας επιτεθεί κανείς έτσι όπως το έχει στο μυαλό του ο ιδιαίτερα συμπαθής ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος, π.χ. όπως μας επιτέθηκε η Ιταλία το 1940, γιατί δεν χρειάζεται να μας επιτεθεί κανείς, ότι θέλουν το παίρνουν και δεν μας ρωτάνε από την στιγμή που η Ελλάδα αρνείται να υπερασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα ή τις υποχρεώσεις της ως εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο, γιατί να μας επιτεθούν κορόιδα είναι;

Παίρνουν ό τι θέλουν χωρίς να ρίξουν «ούτε τουφεκιά».

Εκτός κι αν ο υπουργος εκτιμά ότι οι καθημερινές παραβιάσεις των θαλασσίων συνόρων ή ότι οι γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ ή οι καθημερινές εμπλοκές των τουρκικών με τα ελληνικά μαχητικά δεν είναι επίθεση.

Και δεν το λέμε αυθαίρετα, αν ανατρέξει κανείς στην ορολογία των διεθνών συνθηκών θα διακριβώσει ότι πρόκειται «για επιθέσεις» οι οποίες όμως μένουν αναπάντητες και για για αυτόν το λόγο δεν υπάρχει κλιμάκωση.

Και τώρα που έρχονται να κάνουν έρευνες περί το Καστελόριζο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, επίθεση είναι αλλά εμείς δεν απαντάμε.

Είναι επίθεση με την έννοια της αφαίρεσης κυριαρχικού δικαιώματος. Απλώς εμείς δεν απαντάμε και ούτε πρόκειται να απαντήσουμε

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/805691_ti-akrivos-ennoei-o-yetha-npanagiotopoylos-otan-leei-mas

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για να μη διαφωνουμε τι ακριβως εννοει ο σοβαρος και επαρκης ΥΠΕΘΑ κ. Παναγιωτοπουλος γιατι δεν τον ρωταμε τι εννοει οταν λεει ”αν μας επιτεθουν”;;;.
    Και τελος παντων ποιαν επιθεση θεωρει οτι θα εχει αμεση δικη μας απαντηση , με ενα νεο ΟΧΙ ,η, με το γνωστο ”ως εδω και μη παρεκει”;;;..
    Γιατι ας μη ξεχναμε οι φιλιστορες οτι και ο Μουσουλινι ”μας γυροφερνε” προ της 28ης Οκτωβριου 1940 και ο ψυχραιμος Γιαννης Μεταξας δεν τον εβριζε δημοσιως ,αλλα οταν ηρθε η ιστορικη στιγμη μοναδικος συνειδητοποιημενος πατριωτης και γνωστης -ως αριστος στρατιωτικος-των δυνατοτητων των Ενοπλων μας Δυναμεων τον ”διαολοστειλε”, εκφραζοντας το συνολο του Ελληνων , μεχρι και των διεθνιστων κομμουνιστων του φυλακισμενου Ζαχαριαδη .
    Μηπως μερικοι συνελληνες δεν καταλαβαν οτι εφυγε -με την λαικη ψηφο-η διεθνιστικη και μονιμως ειρηνοφιλη Αριστερα -με την ευρεια της εννοια- απο την κυβερνηση;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα