Τι έλεγε ο Ν.Κοτζιάς το 2016 για τους 8 στρατιωτικούς – Μ.Τσαβούσογλου: «Ο Κοτζιάς μου είπε ότι θα γίνει έκδοση»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Όμως αν ανατρέξουμε στις δηλώσεις του από το 2016, τις πρώτες ημέρες της άφιξης των Τούρκων, όσο και σε εκείνες του Μελβούτ Τσαβούσογλου θα δούμε πως πράγματι υπήρξε μία συνομιλία  σε «φιλικό κλίμα» όσον αφορά την υπόθεση.

Άλλωστε στην αρχή δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το οι αποφάσεις για την παροχή ασύλου ήταν αρνητικές στον πρώτο βαθμό από την υπηρεσία Ασύλου.

Ο κ.Κοτζιάς τότε σε επικοινωνία του με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, είχε επαναλάβει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το μείζον θέμα, λέγοντάς του πως η απόπειρα ανατροπής της δημοκρατικά εκλεγμένης τουρκικής κυβέρνησης συνιστά πραξικοπηματική και γι’ αυτό κολάσιμη ενέργεια, όσον αφορά δε το αίτημα χορήγησης ασύλου στους συγκεκριμένους οκτώ, ο Υπ. Εξωτερικών είπε πως

«το θέμα θα εξεταστεί με βάση όσα προβλέπονται από τη σχετική ελληνική και διεθνή νομοθεσία και θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το διεθνές δίκαιο, τονίζοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψιν τη σοβαρότητα των εγκλημάτων για τα οποία οι συγκεκριμένοι κατηγορούνται, καθώς αυτά αφορούν παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας και απόπειρα κατάλυσης Δημοκρατίας».

Από την πλευρά του όμως ο ίδιος ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους, δήλωσε πως «Η Ελλάδα θα εκδώσει τους οκτώ αξιωματικούς απλώς αποτελεί διαδικαστικό ζήτημα».

«Ο κ.Κοτζιάς μου ανέφερε ότι οι αξιωματικοί έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο, ότι δεν μπορεί να τους δοθεί πολιτικό άσυλο αλλά πως θα πρέπει να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία. Συνεπώς μόλις ολοκληρωθεί ο διαδικασία θα γίνει η έκδοση».

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/821297_ti-elege-o-nkotzias-2016-gia-toys-8-stratiotikoys-mtsavoysogloy

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ενταξει του κ. Κοτζια του ”φορτωνουμε” και δικαιως μια που υπαρχει και πολυ φωτογραφικο υλικο , την υπογραφη της Συμφωνιας των Πρεσπων , μη του ”φορτωσουμε”’ οτι υπεσχεθη στον κ.Τσαβουσογλου ”τον μονιμο ψευτη” και την υποσχεση της εκδοσης των (8)Τουρκων πραξικοπηματιων αξιωματικων. Δημοκρατης απο τα γενοφασκια του ειναι ο ανθρωπος ,οπως ολοι οι αντιδημοκρατες αριστεροπροοδευτικοι, που δεχονταν και δεχονται ως δημοκρατες τους μονοκομματικους ηγετες ολων των χωρων , με τελευταιο τον κ. Εβο Μοραλες , ο οποιος -οπως ολοι σχεδον οι δικτατορες-ζητουν ασυλο με την ”μπαζα τους ”στο εξωτερικο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα