Τι έγινε με την απλή αναλογική; – Ο Ζέρβας βγήκε δήμαρχος και έχει μόνο 7 έδρες! 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο κ. Ζέρβας, σε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, αναδείχθηκε δήμαρχος Θεσσαλονίκης με το συντριπτικό ποσοστό του 66,79%, έναντι του συνυποψηφίου του Νίκου Ταχιάου (33,21%).

Παρά ταύτα, το νέο δημοτικό συμβούλιο θα απαρτίζεται από τους συμβούλους που εξελέγησαν στην α’ Κυριακή των εκλογών.

Στην περίπτωση του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, το ποσοστό στον α’ γύρο ήταν το 14,93%, μια επίδοση που του «χάρισε» 7 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, ο Νίκος Ταχιάος συγκέντρωσε -στον α’ γύρο- ποσοστό ύψους 22,4%, με συνέπεια να κερδίσει 11 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Μόλις 7 στους 49 συμβούλους «κέρδισε» ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Λαμβάνοντας υπόψιν τους εκλεγμένους συμβούλους όλων των παρατάξεων προκύπτει ότι ο κ. Ζέρβας, στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα έχει 7 δικούς του ανθρώπους και 42 «αντιπάλους» της αντιπολίτευσης!

Αυτή η αναλογία μεταφράζεται σε ποσοστό 14,28% και προσεγγίζει το 14,93% που πήρε στον α’ γύρο ο κ. Ζέρβας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο απερχόμενος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης είχε 29 συμβούλους της παράταξής τους και, απέναντί του, 20 της αντιπολίτευσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

pronews.gr
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Με αυτην την Συριζο”Κλεισθενικη” απλη αναλογικη στους Δημους θα διαπιστωθει εν τοις πραγμασι που λεμε η ασυνεννοησια στα Δημοτικα Συμβουλια και η απραξια των Δημαρχων ,εκτος εκεινων , που θα τα ”δινουν” ολα καθημερινως για να ”διοικουν” στοιχειωδως.
    Και ισως αυτη η διαπιστωση να επισπευσει την καταργηση της απλης αναλογικης και στην Τοπικη Αυτοδιοικηση και κυριως στις βουλευτικες εκλογες , για να μπορει η χωρα να διοικηθει στοιχειωδως και να μη υπαρχει η παρατεταμενη πολιτικη ασταθεια , που φερνει δικτατορια ,η, οχλοκρατια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα