Τιμητική διάκριση από τους διπλωμάτες του Λονδίνου στον Ύπατο Αρμοστή Ευριπίδη Ευρυβιάδη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 
Ο Ευριπίδης Ευρυβιάδης κατά τη βράβευσή του από το ίδιο περιοδικό, το 2015, ως ο διπλωμάτης της χρονιάς
ΚΥΠΕ/ Αθανάσιος Γκαβός – Βρετανία/Λονδίνο
Το βραβείο του περιοδικού DIPLOMAT για τη «Διακεκριμένη Συνεισφορά στη Διπλωματία στο Λονδίνο» απονεμήθηκε στον Ύπατο Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας Ευριπίδη Ευρυβιάδη.
Τα βραβεία ‘Tata DIPLOMAT magazine‘ απονέμονται τα τελευταία εννέα χρόνια «σε αναγνώριση της εξαιρετικής δουλειάς και των επιτευγμάτων» της διπλωματικής κοινότητας του Λονδίνου. Θεωρούνται ύψιστη τιμή για τους νικητές, καθώς αυτοί επιλέγονται από τους συναδέλφους τους.

Στην τελετή απονομής των φετινών βραβείων, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της βρετανικής πρωτεύουσας τη Δευτέρα, παρέστησαν Πρέσβεις και Ύπατοι Αρμοστές από περισσότερες από 95 χώρες (και διπλωμάτες από συνολικά περισσότερες από 120 χώρες).

Τα βραβεία χωρίζονται σε δέκα κατηγορίες. Όπως σχολίασε χαριτολογώντας ο συντονιστής της βραδιάς, ο διπλωματικός συντάκτης του BBC Τζέιμς Λάντεϊλ, το βραβείο για τη «Διακεκριμένη Συνεισφορά στη Διπλωματία στο Λονδίνο» δίνεται σε διπλωμάτες που «σαν αστέρες της ποπ ή πολιτικοί είναι γνωστοί σε όλους με το μικρό τους όνομα».

Η ανακοίνωση του ονόματος του κ. Ευρυβιάδη ως νικητή του συγκεκριμένου βραβείου έγινε εν μέσω επευφημιών, ενδεικτικών της ευρείας αποδοχής που τυγχάνει ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη διπλωματική κοινότητα του Λονδίνου.

Αποδεχόμενος το βραβείο ο κ. Ευρυβιάδης παρατήρησε ότι «η διπλωματία και η άσκησή της χρειάζονται περισσότερο από ποτέ σε αυτόν τον ιδιαίτερα αλληλένδετο, αλλά επίσης κατακερματισμένο και επικίνδυνο κόσμο».

Έδωσε δε ιδιαίτερη έμφαση στην «ψηφιακή διπλωματία» και στη σημασία σύγχρονων εργαλείων άσκησης διπλωματίας, όπως το Twitter, μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο ο ίδιος είναι ιδιαίτερα ενεργός, όπως μαρτυρούν και τα δεκάδες συγχαρητήρια tweets από συναδέλφους διπλωμάτες και όχι μόνο.

«Μπορούμε και πρέπει να συνεχίσουμε κάνουμε τη διαφορά. Για να είμαστε επίκαιροι, αλλά πάνω απ’ όλα αποτελεσματικοί, πρέπει να είμαστε ικανοί να υιοθετούμε την αλλαγή και την πρόοδο (…), έτσι ώστε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις και να δίνουμε απαντήσεις σε επιτακτικά ερωτήματα, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής της ‘μετα-αλήθειας’ και της πολιτικής του φόβου», ανέφερε ενδεικτικά ο κ. Ευρυβιάδης.

Ενδεικτικό της σπουδαιότητας που αποδίδεται στο βραβείο είναι ότι κατά τη διάρκεια του ετήσιου πασχαλινού δείπνου που παρέθεσε στη διπλωματική κοινότητα το βράδυ της Τετάρτης ο Λόρδος Δήμαρχος του Σίτυ του Λονδίνου, με επίτιμο ομιλητή τον Υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ο οικοδεσπότης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Κύπριο Ύπατο Αρμοστή και στη βράβευσή του.

Σημειώνεται ότι το 2015 ο Κύπριος Ύπατος Αρμοστής είχε αναδειχθεί «Διπλωμάτης της Χρονιάς για την Ευρώπη» στα ίδια βραβεία. Το φετινό αντίστοιχο βραβείο απονεμήθηκε στον Πρέσβη της Σλοβακίας Λιούμπομιρ Ρέχακ.

Η διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού DIPLOMAT (το οποίο εκδίδεται από το 1948) Βενέτια ντε Μπλοκ φαν Κούφελερ χαρακτήρισε στη δική της τοποθέτηση το Λονδίνο «παγκόσμιο κέντρο της διπλωματίας» και είπε ότι τα βραβεία αποτελούν αναγνώριση «της σκληρής δουλειάς, της τεχνικής, των ανθρώπων και του επαγγελματισμού».

(ΚΥΠΕ/ΘΓ/ΓΒΑ)

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα