Την τρίτη δόση εμβολίων δρομολογεί η Βρετανία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το Ηνωμένο Βασίλειο βάζει μπρος το σχέδιο για χορήγηση και τρίτης δόσης εμβολίου. Παράλληλα ενισχύει με 29,3 εκ. λίρες τις έρευνες για μεταλλάξεις.

    
Κέντρο εμβολιασμού στο ΛονδίνοΚέντρο εμβολιασμού στο Λονδίνο

Σχεδόν 30 εκατομμύρια λίρες επιπλέον ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση ότι θα διαθέσει, ώστε να βρεθεί ένα βήμα μπροστά από τις μεταλλάξεις του κορωναϊού, ενώ την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους Times, σχεδιάζει να χορηγήσει και τρίτη δόση στους άνω των 50 ετών από τον Σεπτέμβριο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται πως θέλει να αποτρέψει τελείως το ενδεχόμενο έξαρσης του κορωνοϊού τα Χριστούγεννα για αυτό και σχεδιάζει την χορήγηση τρίτων δόσεων στους άνω των 50. Ο αρμόδιος Υπουργός του εμβολιαστικού προγράμματος Νάντχιμ Ζαχάουι ξεκαθάρισε σήμερα ότι “ακόμα δεν υπάρχει οριστική απόφαση, αλλά το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) θα είναι έτοιμο να χορηγήσει τις επιπλέον δόσεις από τον Σεπτέμβρη”.

Οι εμβολιασμοί εξαρτώνται από τη πορεία των μεταλλάξεων

To Λονδίνο παρήγγειλε επιπλέον 60 εκ. δόσεις BioΝΤech/PfizerTo Λονδίνο παρήγγειλε επιπλέον 60 εκ. δόσεις BioΝΤech/Pfizer

Το πράσινο φως θα δοθεί από τον αρχίατρο της Αγγλίας Κρις Γούιτι ο οποίος επιβλέπει ήδη δυο κλινικές μελέτες, που διεξάγονται στο πλαίσιο της επέκτασης του εμβολιαστικού προγράμματος. Η πρώτη μελέτη αφορά την ανάπτυξη εμβολίων που είναι ελαφρώς τροποποιημένα με στόχο να αντιμετωπίζουν νέες μεταλλάξεις και η δεύτερη μελέτη, εξετάζει την χορήγηση τρίτης δόσης με την χρήση των ήδη υπαρχόντων εμβολίων της Pfizer, AstraZeneca και Moderna.

Την προηγούμενη εβδομάδα η βρετανική κυβέρνηση παρήγγειλε 60 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου της Pfizer – Biontech, που κάποιες από αυτές προορίζονται να χρησιμοποιηθούν στις «τονωτικές δόσεις». Η απόφαση για το πως και το πότε θα δοθούν τα επιπλέον εμβόλια θα εξαρτηθεί από την πορεία των μεταλλάξεων και τη διάρκεια ανοσίας που προσφέρουν τα εμβόλια, στοιχείο το οποίο παραμένει ακόμα άγνωστο. Η επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος φαίνεται πως θα αφορά τους άνω των 50 ετών και τις ευπαθείς ομάδες, δηλαδή 32 εκατομμύρια Βρετανούς.

Ανεβαίνουν οι «μετοχές» του Τζόνσον

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις ΤζόνσονΑναμένεται ενίσχυση του Τζόνσον στις αυριανές τοπικές εκλογές

Χθες ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε τη δέσμευση της κυβέρνησης να επενδύσει επιπλέον 29,3 εκατομμύρια λίρες στο πρόγραμμα ερευνών στα ήδη 19,7 εκατομμύρια που έχει ήδη υποσχεθεί.

Τα χρήματα θα διατεθούν για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων του ερευνητικού εργαστηρίου στο Πόρτον Ντάουν και μάλιστα θα επιτρέψουν στους επιστήμονες να επιταχύνουν τις έρευνές τους, καθώς πλέον θα μπορούν να ελέγχουν 3.000 αιματολογικά δείγματα για αντισώματα την εβδομάδα από 700 δείγματα που ήταν μέχρι πρότινος.

Ήδη το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χορηγήσει την πρώτη δόση του εμβολίου σε σχεδόν 35 εκατομμύρια πολίτες και τα θετικά νέα σε σχέση με το εμβολιαστικό πρόγραμμα φαίνεται πως θα ενισχύσουν τον Μπόρις Τζόνσον στις αυριανές τοπικές εκλογές της 6ης Μαΐου.

Ζωή Κατζαγιαννάκη, Λονδίνο

DW

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα