Την αποπομπή ΣΥΡΙΖΑ από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς ζητά ο Μελανσόν: Απάντηση από Παπαδημούλη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΣΥΡΙΖΑ FILE PHOTO: French politician Jean-Luc Melenchon. EPA, CHRISTOPHE PETIT TESSON FEBRUARY 1, 2018

Αντιδημοκρατική, προκλητική και διχαστική απαίτηση, χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, το αίτημα του Κόμματος της Αριστεράς (PG) του Ζαν Λικ Μελανσόν να αποβληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), προκειμένου να υπάρξει «καθαρότητα απέναντι στον φιλελεύθερο μανδύα» εναντίον του οποίου αγωνίζεται.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Η απαίτηση Μελανσόν είναι αντιδημοκρατική, προκλητική κ διχαστική. Γι αυτό απορρίπτεται πανηγυρικά. Η Αριστερά χρειάζεται ενότητα και συμμαχίες. Όχι νέες διαιρέσεις.

“Πυρά Γκίζι και ΓΚΚ κατά του κόμματος Μελανσόν που ζητεί να αποβληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΕΑ”

Ο Μελανσόν ζήτησε την αποπομπή του ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΕΑ διότι  ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί “τη λογική της λιτότητας μέχρι του σημείου να περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία, ανταποκρινόμενος έτσι ολοένα και πιο δουλικά στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”. “Έχει έρθει η ώρα για καθαρότητα απέναντι στον φιλελεύθερο μανδύα που στραγγαλίζει τους λαούς και ενώ σχεδόν όλα τα κόμματα του ΚΕΑ αγωνίζονται, το καθένα στη χώρα του, ενάντια σε τέτοιες πολιτικές”, εκτιμώντας ότι το ΚΕΑ “δεν μπορεί να συγκεντρώνει στους κόλπους του ταυτόχρονα τους αντιπάλους και τους υποστηρικτές αυτής εκεί της Ευρώπης”, ανέφερε ο Μελανσόν.

01/02/2018 09:38 ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα

Πηγή: Την αποπομπή ΣΥΡΙΖΑ από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς ζητά ο Μελανσόν: Απάντηση από Παπαδημούλη http://mignatiou.com/2018/02/tin-apopompi-siriza-apo-to-komma-evropaikis-aristeras-zita-o-melanson-apantisi-apo-papadimouli/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα