Τηλεφώνημα Πούτιν στον Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ13|07|2020 | 16:13


Οι πρόεδροι Ρωσίας και Τουρκίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν / Φωτογραφία αρχείου: Alexei Druzhinin/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Τηλεφωνική επικοινωνία για την Αγιά Σοφιά είχαν ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συζήτησαν το ζήτημα της μετατροπής της σε τζαμί. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος έθεσε υπ’ όψιν του Τούρκου ομολόγου του την αρνητική απήχηση που είχε στη ρωσική κοινή γνώμη η κίνηση της Αγκυρας.

  • Όπως μεταδίδει η τουρκική έκδοση του Sputnik, σύμφωνα με το Κρεμλίνο: «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έστρεψε την προσοχή του Ταγίπ Ερντογάν στη σημασία της δημόσιας κατακραυγής στη Ρωσία για την απόφαση αλλαγής του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας».
  • Ο Ερντογάν, προσθέτει το Κρεμλίνο, έχει δεσμευτεί ότι όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν στο τζαμί, θα γίνουν δεκτοί, ενώ και τα χριστιανικά ιερά αντικείμενα θα διατηρηθούν.
    Οπως τονίζεται επίσης, ο Ερντογάν «έδωσε σχετικές εξηγήσεις και διαβεβαίωσε πως η πρόσβαση στο μοναδικό αυτό μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού θα είναι εγγυημένη για οποιονδήποτε θελήσει να το επισκεφθεί, συμπεριλαμβανομένων και των ξένων πολιτών», προσθέτοντας πως «η ασφάλεια των χριστιανικών μνημείων θα είναι διασφαλισμένη».
    Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Βερσίνιν, είχε τονίσει πως η απόφαση της Τουρκίας να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί προκάλεσε δημόσια κατακραυγή στη Ρωσία και πέραν αυτής, αλλά είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας, στην οποία κανένας δεν θα πρέπει να παρέμβει. Ο ίδιος υπογράμμισε πάντως τη σημασία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς του μνημείου.
    Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/tilefonima-poytin-ston-erntogan-gia-tin-agia-sofia
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα