Τελευταία δημοσκόπηση: Το MHP κάτω από το όριο του 7%, το HDP κλειδί για την εξουσία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η τελευταία δημοσκόπηση της Metropoll δείχνει ότι το HDP, Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών, είναι το κόμμα-κλειδί για την εξουσία

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Metropoll, ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, το MHP έπεσε ακόμα και κάτω από το εκλογικό όριο του 7 %, που έθεσε το ίδιο στον υπο έγκριση νέο εκλογικό νόμο

Η Metropoll Research ανακοίνωσε την τελευταία της έρευνα. Σύμφωνα με αυτήν, η Λαϊκή Συμμαχία που σχηματίστηκε από το AKP και το MHP έχει ποσοστό 40,9 τοις εκατό συνολικά. Η Εθνική Συμμαχία, που αποτελείται από το CHP και το IYI Party, λαμβάνει το 37,5 τοις εκατό των ψήφων. Το HDP, με ποσοστό 12,8% στη δημοσκόπηση, εξακολουθεί να διαδραματίζει το ρόλο του κόμματος-κλειδί, που θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την Τουρκία.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας Pulse της Τουρκίας του Metropoll Νοεμβρίου 2021

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, απάντησαν στην ερώτηση: “Αν αυτή την Κυριακή διεξάγονταν βουλευτικές εκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;”

Σύμφωνα με τις απαντήσεις, το MHP, που έχει το 6,6 τοις εκατό των ψήφων, δεν μπορεί να περάσει το όριο του 7 τοις εκατό που σκοπεύει να φέρει με τον εταίρο της συμμαχίας AKP στον νέο εκλογικό νόμο.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με την έρευνα, το HDP, που διατηρεί το ρόλο του κρυθμιστή και δεν συμμετέχει σε καμία συμμαχία, φαίνεται να είναι το κόμμα κλειδί στη διαδικασία καθορισμού της εξουσίας.

Στις δημοσκοπήσεις αποτυπώθηκε επίσης ότι το IYI Party της Μεράλ Ακσενέρ, αύξησε τις ψήφους του.

Το CHP, το οποίο έλαβε το 22,65% των ψήφων στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, διατήρησε τις ψήφους του, ενώ το AKP, που έλαβε το 42,56 τοις εκατό των ψήφων, υποχώρησε στο 34,3%.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, στην οποία οι αναποφάσιστοι κατανεμήθηκαν αναλογικά, είναι τα ακόλουθα:

AKP: 34,3 τοις εκατό
CHP: 22,6 τοις εκατό
IYI Party: 14,9 τοις εκατό
HDP: 12,8 τοις εκατό
MHP: 6,6 τοις εκατό
DEVA PARTY: 2,9 τοις εκατό
MEMLEKET PARTİSİ: 2 τοις εκατό
SAADET PARTİSİ: 1,5 τοις εκατό
ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ: 2,5 τοις εκατό

Σχόλιο: Σημειώνεται ότι το ΑΚΡ, σύμφωνα με πληροφορίες, προσέγγισε τους Κούρδους, για να εξασφαλίσει την υποστήριξη του HDP, μετά τις εκλογές, για να πιάσει το πολυπόθητο 50+1% και να συνεχίσει να κυβερνά. Το πρόβλημα όμως είναι ότι αν ο Ερντογάν τα “βρει” με τους Κούρδους, θα χάσει τους εθνικιστές και τους Γκρίζους Λύκους, οπότε και πάλι το 50+1% είναι άπιαστο όνειρο. Δύσκολη εξίσωση.

Πηγή: artigercek.com/infognomonpolitics.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα