Τελεσίγραφο Ραχόι στην Καταλονία: Εχετε 5 ημέρες για να ξεκαθαρίσετε αν κηρύξατε ανεξαρτησία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 3 ΓΙΑ ΝΑ «ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙ»


Διορία 5 ημερών έδωσε ο Ραχόι στην Καταλονία (Φωτογραφία: AP/ Paul White)

Διορία πέντε ημερών έδωσε ο Μαριάνο Ραχόι στον ηγέτη της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόντ, προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν η περιφέρεια αυτή κήρυξε την ανεξαρτησία της.

Η ομιλία Πουτζδεμόντ στο καταλανικό κοινοβούλιο την Τρίτη περισσότερο θόλωσε τα νερά παρά ξεκαθάρισε το τι πρόκειται να κάνει η περιφέρεια μετά το δημοψήφισμα, καθώς μεν κήρυξε την ανεξαρτησία αλλά «πάγωσε» την ανεξαρτητοποίηση αυτόματα, ζητώντας να γίνει διάλογος.

Μιλώντας στo ισπανικό κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός της χώρας έθεσε τελεσίγραφο στην Καταλονία. Τους έδωσε προθεσμία πέντε ημερών, η οποία εκπνέει στις 10:00 τη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου, προκειμένου να διευκρινίσουν αν κήρυξαν την ανεξαρτησία τους και σε περίπτωση που η απάντησή τους είναι καταφατική, τότε τους δίνουν διορία άλλες τρεις ημέρες για να «επανορθώσουν».

Σε περίπτωση που ο Πουτζδεμόντ επιμείνει ότι κήρυξε την ανεξαρτησία της Καταλονίας, τότε η ισπανική κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει το άρθρο 155 του Συντάγματος, κάτι που θα της επιτρέψει να αναστείλει την πολιτική αυτονομία της περιφέρειας και να αναλάβει απευθείας τη διακυβέρνησή της.

Πηγή: Τελεσίγραφο Ραχόι στην Καταλονία: Εχετε 5 ημέρες για να ξεκαθαρίσετε αν κηρύξατε ανεξαρτησία | iefimerida.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Χαιρε Ισπανικο μεταΦραγκικο -μεταδικτατορικο Συνταγμα Βαιλευομενης Δημοκρατιας .Χαιρε Ισπανικο κρατος, που μπορεις να επιβληθεις . Χαιρε συνευρωπαιε Ισπανε -δεξιε- πρωθυπουργε . Χαιρετε και εσεις ουτοπιστες-αυτονομιστες Καταλανοι, που ακουσατε τους ανευθυνο-υπευθυνους λαικιστες τοπικους ηγετες σας. Κριμα, γιατι θα στερησετε και την λαμψη της Μπαρτσελονας σας , που θα παιζει στο εθνικο σας πρωταθλημα με κωμοπολεις και χωρια σας. Και αλλα κριμα χωρανε, αλλα ας σταματησουμε . Ενα ειναι το συμπερασματικο ερωτημα . Πως λαοι μορφωμενοι, με προικισμενο μερος -περιπου σαν την Ελλαδα- πεφτουν θυματα λαικιστων;;;. Πρεπει να αποτελεσει αντικειμενο μελετης πολλων επιστημων και επιστημονων. Τι κακο μας εκαναν οι Λενιν και Χιτλερ, με τους γνωστους και μη εξαιρετεους” επικοινωνιολογους τους” .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα