Τελεσίγραφο Ελλάδας στη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα: «Δώσε μας τη συμφωνία, αλλιώς απελαύνεσαι» είπε ο Δένδιας στον πρέσβη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ29|11|2019 | 19:16


Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας / Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έντονη ενόχληση της Ελλάδας διεμήνυσε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στον πρέσβη της Λιβύης για το μνημόνιο θαλασσίων συνόρων που υπέγραψε η χώρα του με την Τουρκία.

Ο κ. Δένδιας, κάλεσε τον πρέσβη της Λιβύης στο ΥΠΕΞ και του επέδωσε αυστηρό τελεσίγραφο: Του έδωσε περιθώριο ως την Πέμπτη να γνωστοποιήσει στην Αθήνα το περιεχόμενο του μνημονίου κατανόησης που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη την περασμένη Τετάρτη στην Κων/πολη.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο Λίβυος πρέσβης θα αντιμετωπιστεί από τις ελληνικές Αρχές ως ανεπιθύμητος στη χώρα, κάτι που σημαίνει απέλαση.
Παράλληλα, ο κ. Δένδιας απέστειλε πρόσκληση και στον πρόεδρο του λιβυκού κοινοβουλίου για να επισκεφθεί την Αθήνα. Την ενόχλησή της προς την διεθνώς αναγνωρισμένη λιβυκή κυβέρνηση εξέφρασε και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/telesigrafo-ypex-sti-libyi-gia-mnimonio-me-toyrkia

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ε .. τωρα η απελαση -αν λεγεται απελαση στο Διεθνες Δικαιο -πρεσβεως ειναι κομματι δυσκολο και σιγουρα θα ”ζυγισθουν” οι επιπτωσεις απο ενα τετοιο εγχειρημα.
    Μηπως επειδη εχουμε εννομο συμφερον μπορουμε να παρουμε αντιγραφο της Συμφωνιας – τυπου εξωδικου-που απστειλε η Τουρκια στον ΟΗΕ ;;;.
    Το πιθανωτερο ειναι να αποσυρει τον πρεσβυ της η Λιβυη προ της Πεμπτης 5 Δεκεμβριου , χωρις να μας δωσει επισημο αντιγραφο του ”Μνημονιου”-που σε καθε περιπτωση δεν ειναι ανακηρυξη ΑΟΖ- ,η, να μας παραπεμψει να το ζητησουμε απο την Τουρκια, την οποιαν -περαν των αλλων- δεν μπορουμε να την φθασουμε στα ”μπαξισια” και προς τους Ευρωπαιους ακομη ,οσους την υποληπτονται.
    Εδω ”καθαρισε”την ομοφωνη σχεδον αποφαση της Αμερικανικης Βουλης για την αναγνωριση της Γενοκτονιας των Αρμενιων.
    Ποια ομορφη Καρτασιαν και ”πρασινα αλογα”.

  2. Όταν, στην εξωτερική πολιτική, αιφνιδιάζεσαι από μία κίνηση και αναρωτιέσαι πώς έγινε τότε είσαι χαβαλές και δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Εγώ τώρα, κύριε πρέσβη της Λιβύης, θύμωσα και θέλω να μου δώσεις την συμφωνία! Καληνύχτα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα