Τα χερσαία σύνορα του Έβρου θα επισκεφθεί την Τρίτη ο πρωθυπουργός μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020, 22:41:08 

Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης με αναρτήσεις του στο Twitter ανακοίνωσε ότι την Τρίτη θα επισκεφθεί τα χερσαία σύνορα του Έβρου μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Οι αναρτήσεις του πρωθυπουργού, σε ανεπίσημη μετάφραση, είναι οι εξής:

1. “Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας αποφάσισε να αυξήσει στο μέγιστο το επίπεδο αποτροπής στα σύνορά μας. Ξεκινώντας από τώρα, δεν θα δεχόμαστε νέες αιτήσεις ασύλου για ένα μήνα. Επικαλούμαστε το άρθρο 78.3 της Συνθήκης για την ΕΕ για να εξασφαλίσουμε πλήρη ευρωπαϊκή στήριξη”

2. “Τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Θα τα προστατεύσουμε. Θα επισκεφθώ τα χερσαία σύνορα του Έβρου μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel την Τρίτη. Επαναλαμβάνω: μην επιχειρήσετε να εισέλθετε παράνομα στην Ελλάδα – θα γυρίσετε πίσω”.

Prime Minister GR

@PrimeministerGR

Our national security council has taken the decision to increase the level of deterrence at our borders to the maximum. As of now we will not be accepting any new asylum applications for 1 month. We are invoking article 78.3 of the TFEU to ensure full European support.

Prime Minister GR

@PrimeministerGR

The borders of Greece are the external borders of Europe. We will protect them. I will be visiting the land border with Turkey along with Charles Michel @eucopresident on Tuesday.
Once more, do not attempt to enter Greece illegally – you will be turned back.
🇬🇷🇪🇺

2,234 people are talking about this

Σαρλ Μισέλ: Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας να προστατεύσει τα ευρωπαϊκά σύνορα

Τη στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων, επανέλαβε σε tweet του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ενώ γνωστοποίησε ότι θα επισκεφθεί τα ελληνοτουρκικά σύνορα την προσεχή Τρίτη μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, αναφέρει στο μήνυμά του: “Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας να προστατεύσει τα ευρωπαϊκά σύνορα. Παρακολουθούμε από κοντά την κατάσταση στο πεδίο. Θα επισκεφθώ τα ελληλοτουρκικά σύνορα την Τρίτη με τον πρωθυπουργό (Κυριάκο) Μητσοτάκη”.

Charles Michel

@eucopresident

Support for Greek efforts to protect the European borders. Closely monitoring the situation on the ground.

I will be visiting the Greek-Turkish border on Tuesday with @PrimeministerGR Mitsotakis.

762 people are talking about this
ΑΠΕ-ΜΠΕ
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα